Hugo's geniale wereldSabine Zett

Terug naar lijst
 

Hugo's geniale wereld

Titel: Hugo's geniale wereld
Auteur: Sabine Zett
Uitgeverij: Holland, 2013
ISBN: 978 90 251 1230 1
Illustraties: Ute Krause

Terug naar lijst

Maakt Hugo zijn geniale dromen waar?

Hugo is de ruigste gast op aarde. De populairste jongen van de school. Een sportman, waar alle meisjes van verliefd op zijn…. In zijn dromen.

‘Ik heb de gouden medaille! Goud! Goud! Yeah, goud! De voorzitter van de club hangt de gouden plak om mijn nek en ik steek een vuist in de lucht, terwijl het orkest een deuntje speelt. Voor mij! En voor mijn elftal natuurlijk, waarvoor ik het beslissende doelpunt gemaakt heb. Mijn klasgenoten slaan mij vol lof op de schouder. Alle meisjes staan smachtend en zwaaiend vooraan en ik weet het zeker: ik maak ze helemaal gek!’

In het echte leven is Hugo maar een gewone jongen, die niet opvalt. Hij is ‘gewoon’ een van de jongens uit de klas, waar de meisjes niet eens van opkijken.

Gelukkig neemt hij daar geen genoegen mee en heeft hij grote plannen. Samen met zijn beste vriend Nick neemt hij het heft in eigen hand en bedenkt een plan om coolste van de school te worden. Door verschillende sporten uit te proberen, komt hij telkens een stapje dichter in de buurt van Viola, zijn droomvrouw. Iedere keer komt Hugo erachter dat hij nog een lange weg te gaan heeft, en dat hij maar een beginneling is in de wereld van de sport. Toch geeft Hugo niet op en blijft zichzelf ervan overtuigen dat hij geniaal is.

‘Hugo’s geniale wereld’ is het eerste boek van Sabine Zett dat in het Nederlands vertaald is. Het is een boek dat je lekker snel weg leest, met makkelijke zinnen, zonder moeilijke woorden en een fijn lettertype. De gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op en de gedachtegang van Hugo is hilarisch. Doordat hij zichzelf er telkens van overtuigd dat hij geweldig is, komt hij in de meest bizarre situaties terecht, waar hij zich met een beetje brutaliteit uit redt.  Hij heeft geen enkele van de eigenschappen die een held heeft, maar ziet zichzelf wel zo. Qua stijl en doordat de hoofdpersoon een antiheld is, lijkt het boek geïnspireerd de oudere serie over Adrian Mole, of de boeken van Het leven van een loser. Wat het boek helemaal compleet maakt zijn de tekeningen, die op bijna iedere pagina te vinden zijn. Cartoons beelden uit wat in de tekst gebeurt door tekstballonnetjes of kleine tekeningen

Al met al een lekker leesbaar verhaal, waar veel humor in zit en waarbij de cartoons zorgen dat het verhaal echt gaat leven. ‘Hugo’s geniale wereld’ is het eerste deel uit een grappige serie, dus vind je dit boek leuk, dan kun je meteen aan het tweede deel beginnen! 

Julie.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.