Hotel TussentijdLisa Boersen

Terug naar lijst
 

Hotel Tussentijd

Titel: Hotel Tussentijd
Auteur: Lisa Boersen
Uitgeverij: Gottmer, 2011
ISBN: 978 90 25750039
Illustraties: Lars Deltrap

Terug naar lijst

Schaam je niet!

Heb jij je weleens zo erg geschaamd dat je knalrood werd en het liefste door de grond wilde zakken? Of jezelf door de wc zou willen spoelen van schaamte? Dan vind je het boek ‘Hotel Tussentijd’ van Lisa Boersen vast leuk om te lezen! In dat boek verstoppen de negenjarige Bibi, de twaalfjarige Melvin, de deftige mevrouw Kokkeltoren van Franecker en de minister van Financiën zich allevier uit schaamte op de wc. Ze durven er niet meer uit te komen, totdat het licht op de wc wonderbaarlijk begint te knipperen en groen wordt...

‘Welkom in Hotel Tussentijd.’

Bibi en de rest zijn in een hotel beland dat speciaal is gemaakt voor mensen die zich schamen. Hotel Tussentijd is hartstikke luxe! Bibi en Melvin mogen er zoveel aardbeienmilkshakes drinken als ze willen, ze apekooien met een echte aap en gaan onderwaterwandelen tussen de vissen. Het is er perfect weer: ze kunnen zwemmen in hun zwembroek en tegelijkertijd in de sneeuw spelen! Eigenlijk willen ze niet meer terug. En zo denken de minister en mevrouw Kokkeltje (want Kokkeltoren van Franecker is zo’n lange naam) er ook over. Maar er is één regel in Hotel Tussentijd: iedereen mag er maar één nacht blijven. Daarna moet je een test afleggen die bepaalt of je genoeg moed hebt verzameld om terug te gaan naar huis. Wat die test is, weet niemand.

‘Hotel Tussentijd’ is een heel grappig en vrolijk verhaal. Het idee van de wc en het het hotel voor ‘schaamtevolle gevallen’ is origineel, maar het verhaal lijkt ook een beetje op ‘Abeltje’ van Annie M.G. Schmidt. In dat boek zijn het ook een jongen, een meisje, een oudere heer en een deftige dame die op een magische manier avonturen meemaken. Zij vliegen met een lift over de wereld nadat ze op het groene (groene!) knopje hebben gedrukt. Lisa Boersen speelt met dat verhaal van Annie M.G. Schmidt.

In haar eerste boek, ‘Jani Kekke en de blauwe dagdromer’ deed Lisa dat ook al: toen gebruikte ze het verhaal van Doornroosje. Schrijvers doen dat wel vaker. Ze maken dan eigenlijk een soort ‘nieuw’ verhaal van een oud verhaal. Meestal – als het goed gebeurt, zoals Lisa Boersen doet – is dat extra leuk lezen. Je herkent namelijk dingen die je alleen maar opvallen als je het ‘oude’ verhaal ook kent. Dus alweer een reden om lekker veel te lezen!

In ‘Hotel Tussentijd’ staan eenvoudige zwart-wittekeningen van Lars Deltrap, die soms een beetje lastig midden in een zin zijn geplaatst, waardoor je twee bladzijdes verder moet bladeren om de zin af te lezen. De tekeningen zijn al even vrolijk als het verhaal en passen er goed bij. En ze laten genoeg ruimte over om lekker te kunnen fantaseren over Hotel Tussentijd.

Linda.

 


 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.