Hoe verstop je een giraf?Michelle Robinson

Terug naar lijst
 

Hoe verstop je een giraf?

Titel: Hoe verstop je een giraf?
Auteur: Michelle Robinson
Uitgeverij: De Fontein, 2018
ISBN: 978 90 261 4558 2
Illustraties: Claire Powell

Terug naar lijst

Groot, grappig (en onhandig): je eigen giraf

Een meisje wint een giraf op de kermis. Opgetogen draagt ze hem naar de auto. Haar ouders zijn minder blij: zij vinden de giraf groot en onhandig. Er is geen plek voor hem in huis. Maar, zoals het meisje zich afvraagt: ‘Wat weten zij er nu van?’ Ze trekt zich terug in haar ouderloze zone – een tent voorzien van briefjes met teksten als ‘Ouders ophoepelen’ en ‘Ouders niet toegestaan’ – om een oplossing te bedenken voor de dringende vraag: hoe verstop je een giraf?

Wat volgt is de zoektocht naar de ultieme verstopplaats voor dat o zo mooie maar ook o zo grote dier. We zien de giraf dubbelgevouwen in de kofferbak van de auto, uitpuilend uit het hondenhok – de hond past er natuurlijk niet meer bij – en verstopt achter het douchegordijn met een badmuts op zijn kop. Als papa en mama dan nog steeds vinden dat de giraf weg moet, wordt het tijd voor minder voor de hand liggende verstopplaatsen.

Het meisje bedenkt van alles: de giraf kan best blijven als waslijn, met wapperende kleren aan zijn nek. Als glijbaan, waarbij je lekker van zijn lange nek kunt roetsjen. Als zwabber voor mama, handig om de vloer mee schoon te maken. Of is het een idee om het huis te schilderen in de kleuren van de giraf, zodat hij minder opvalt? Of misschien moet de giraf juist geschilderd in de kleuren van het huis?

Hmm. Misschien hebben papa en mama toch gelijk… De giraf stoot alles om in huis en in de supermarkt. In het zwembad vult hij de hele glijbaan met zijn lange lijf. Maar wat is dan wél een goede plek voor de giraf?

‘Hoe verstop je een giraf?’ van Michelle Robinson en Claire Powell is even grappig als origineel. De titel verraadt al dat je een verhaal vol humor kunt verwachten. Op het omslag zien we de giraf verstopt in een bad vol schuim; alleen zijn kop met badmuts steekt erbovenuit. Extra leuk is dat je de bellen op het omslag kunt voelen: aai er maar eens over, dan voel je ze bubbelen onder je hand.

De tekeningen van Claire Powell vullen het verhaal heel goed aan. Ze tekent de giraf als een lieve, lange slungel die zich in wonderbaarlijke bochten wringt om zich maar te kunnen verstoppen. De liefde van het meisje voor haar giraf spat van de pagina’s – net als de ergernis van de ouders. Kleine humoristische details maken het verhaal extra grappig: let maar eens op het nummerbord van de auto of op het flesje dat de giraf mee onder de douche neemt.

‘Hoe verstop je een giraf?’ is een van de grappigste prentenboeken van het jaar over een vindingrijk meisje en een wel heel lenige giraf. Een boek dat je steeds opnieuw wilt lezen en bekijken.

Eefje.

Leestip: In Een leeuw in mijn cornflakes en Hoe je een wollige mammoet moet wassen in tien lessen vertelt Michelle Robinson over nog meer bijzondere huisdieren.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.