Hoe verliefd mag je zijn?Katarina von Bredow

Terug naar lijst
 

Hoe verliefd mag je zijn?

Titel: Hoe verliefd mag je zijn?
Auteur: Katarina von Bredow
Uitgeverij: Lemniscaat, 2006
ISBN: 978 90 563 7820 2
Illustraties:

Terug naar lijst

Ingewikkeld verliefd

Ben je wel eens verliefd geweest? Wat een heerlijk gevoel, hè? Behalve natuurlijk als de verliefdheid wél wederzijds is, maar niet mag. Met dat probleem worstelt de vijftienjarige Katrina in 'Hoe verliefd mag je zijn?'. Schrijfster Katarina von Bredow heeft een prachtig en gevoelig verhaal geschreven over een onmogelijke liefde.

De klas van Katrina oefent het toneelstuk Romeo & Julia. Katrina's hartsvriendin Frida speelt Julia en hun nieuwe klasgenoot Adam is Romeo. Frida is meteen verliefd op haar tegenspeler. Dan komt Katrina Adam tegen in het park. Ze komen erachter dat ze veel gemeen hebben: Katrina’s moeder heeft haar gezin verlaten voor een baan in Brussel en Adam heeft zijn vader, die ook in Brussel werkt, nog nooit gezien. Eerst wil Katrina Adam aan Frida koppelen, maar dan zegt Adam dat hij op háár verliefd is... en Katrina is verliefd op hem. Wat is dat ingewikkeld! Ze mag Frida niet verraden, maar een leven zonder Adam kan ze zich ook niet voorstellen.

‘We hadden het steeds over wat hij tegen haar had gezegd of niet gezegd, hoe hij naar haar had gekeken en wat zij had gevoeld, maar binnen in me droeg ik alles bij me wat hij tegen mij had gezegd, zijn mond, zijn handen, de verbondenheid die ik had gevoeld als we met elkaar praatten, onze gedachten die steeds in elkaar leken te haken en elkaar meevoerden en dat alles kon ik met niemand anders delen, en al helemaal niet met Frida.’

Als lezer leef je mee met de stormachtige gevoelens van Katrina. Wat moet ze nou doen? Je wordt gegrepen door haar warrige gedachten. Want thuis gebeurt er ook van alles. Wat is er met haar broertje Viktor? Waarom is haar moeder gestopt met brieven schrijven? En gaat haar vader de ruzie met zijn vriendin nog goedmaken?

'Hoe verliefd mag je zijn?' is een heel mooi en aangrijpend verhaal over de liefde. Er zitten geen vervelende kanten aan het boek, behalve dat je misschien schrikt van de meer dan driehonderd pagina's. Maar eigenlijk is dat nog te weinig, want je hebt het boek zo uit, helaas... Katarina von Bredow is erin geslaagd een nieuwe wereld te creëren, waarvan je je niet kan voorstellen dat die wereld niet echt bestaat, zo levensecht zijn de personen en gebeurtenissen. 'Hoe verliefd mag je zijn?' moet je echt lezen, wat een geweldige aanrader!

Anne.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.