Hoe je een wollige mammoet moet wassen in tien lessenMichelle Robinson

Terug naar lijst
 

Hoe je een wollige mammoet moet wassen in tien lessen

Titel: Hoe je een wollige mammoet moet wassen in tien lessen
Auteur: Michelle Robinson
Uitgeverij: Querido, 2015
ISBN: 978 90 451 1630 3
Illustraties: Kate Hindley

Terug naar lijst

Pak de slagtandbleker en ga aan de slag!

Altijd al een bijzonder huisdier willen hebben? Na het (voor)lezen van ‘Hoe je een wollige mammoet moet wassen in tien lessen’ ben je om: een mammoet als huisdier is echt leuk!

Hij is namelijk heel lief, zacht en groot. Een mammoet kan je overal naar toe brengen, klimt in bomen en knuffelt graag met je. Je kunt heerlijk met je mammoet spelen en hij is (bijna) overal voor in.

Er is alleen één probleem…

De mammoet heeft véél wollig haar, en zit daarom vaak vol met viezigheid. Hij moet regelmatig in bad. En dat gaat meestal vreselijk fout. Maar als je de tien stappen uit ‘Hoe je een wollige mammoet moet wassen in tien lessen’ opvolgt, gaat het je zeker lukken.

Les één: vul het bad. Als je mammoet dorst heeft, kan het wel even duren.

De tekst van Michelle Robinson (die overigens erg leuk vertaald is door de Nederlandse schrijfster Imme Dros!) is ontzettend grappig, maar het zijn de tekeningen van Kate Hindley die dit geweldige prentenboek afmaken. Haar sprekende, paginagrote tekeningen van de wollige mammoet zijn hilarisch. Je krijgt echt zelf zin om een mammoet te wassen!

Maar dat is nog een klus hoor, want de mammoet wil niet zo graag in bad, dus daarom kun je het beste een bezem, eng masker, skateboard of hijskraan als geheim wapen inzetten: Als niets anders helpt, gebruik dan een taartje.

Heb je je mammoet eindelijk in bad gekregen? Pas dan op dat hij geen zeep in zijn ogen krijgt, want anders gaat hij regelrecht de boom in. Ook deze illustratie van de ietwat sullig kijkende mammoet in de boom is er weer één om in te lijsten: de tekening van Kate Hindley is zo speels en vrolijk, en zit vol met leuke details.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof je niet écht iets kunt leren van ‘Hoe je een wollige mammoet moet wassen in tien lessen’. Want mammoeten bestaan niet meer, dus je kunt ze ook niet wassen – en al helemaal niet als huisdier houden. Maar niets is minder waar want Michelle Robinson geeft je toch een belangrijke les mee: namelijk dat je veel meer kunt dan je denkt als je écht ergens je best voor doet en je je voor de volle 100% inzet. Gebruik je creativiteit en je fantasie en de wereld ligt voor je open!

Maar wat is nou die ultieme truc om de mammoet in bad te krijgen?!

Les negen: Laat hem in bad gaan samen met JOU.

Want samen in bad gaan, is natuurlijk ook veel gezelliger. Het moge duidelijk zijn: ‘Hoe je een wollige mammoet moet wassen in tien lessen’ heeft heel terecht een Vlag en Wimpelprijs 2015 gekregen.

Lizan.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.