Hiep hiep hoera!David Melling

Terug naar lijst
 

Hiep hiep hoera!

Titel: Hiep hiep hoera!
Auteur: David Melling
Uitgeverij: Van Goor, 2014
ISBN: 978 90 003 3474 2
Illustraties:

Terug naar lijst

Een beer om van te houden

Ken je Dorus nog? Die lieve (knuffelige) beer uit ‘Ik wil een knuffel’? En zou je graag meer willen lezen over deze aaibare held? Dan is er goed nieuws! Dorus beleeft namelijk nog veel meer avonturen, samen met Konijn en de grappige schapen.

‘Hiep hiep hoera!’ Net zoals iedereen is Dorus elk jaar jarig. En een verjaardag betekent cadeautjes! Dorus kan bijna niet wachten tot zijn vriendjes op zijn feestje komen. Hij heeft een heleboel ballonnen opgeblazen en overal in huis hangen slingers. Als zijn vriendjes het maar niet vergeten zijn!
Maar gelukkig komen ze al snel, met héél veel cadeaus! Hoe meer pakjes er binnenkomen, hoe blijer Dorus wordt. Tijd om uit te pakken! Maar daar steken zijn neefjes een stokje voor: ‘Wauw! Wat veel cadeautjes!’ riep de tweeling uit. ‘We gaan kijken wat erin zit!’ Ze duwden Dorus opzij en gingen aan de slag. In een mum van tijd is alles uitgepakt, maar Dorus heeft het niet zelf kunnen doen. En dat is niet leuk natuurlijk. Dorus wordt een beetje boos en stuurt iedereen naar buiten. ‘Het is MIJN VERAARDAG,’ bromde hij en hij klom op zijn nieuwe springstok. ‘Kijk eens wat ik kan!’ Oh… als dat maar goed gaat…

In ‘Het grote slaapfeest’ mag Dorus bij Konijn logeren. Met een rugzak vol belangrijke dingen (zijn bijenpyjama, een tandenborstel en natuurlijk een voorleesboek) gaat hij op weg naar het slaapfeest. Maar de weg naar het hol van Konijn blijkt nog niet zo makkelijk te zijn. Dorus komt klem te zitten met zijn zware rugzak, en daarna verdwaalt hij ook nog. Maar gelukkig komt hij een schaapje tegen dat de weg wel weet. Nou ja tegenkomen: hij valt boven op het schaapje toen hij uit de boom viel… Maar wat Dorus niet doorheeft, en wat wij als lezers heel goed kunnen zien, is dat het niet maar één schaapje is! Er zitten heel veel schaapjes vastgeplakt aan zijn vacht, alsof hun wol van klittenband is.

Konijn was dolblij met al die visite. ‘Ik vind het heerlijk als er schapen komen logeren,’ lachte ze en ze liet ze allemaal binnen, één voor één.

Wat denk je … passen ze allemaal in het hol van Konijn?

De boeken van David Melling zitten vol speelse, originele zinnen, maar zijn tekeningen zijn nóg leuker. Er zitten heel veel grapjes in de illustraties (zoals de klittenband-schaapjes) waardoor je bijna geen tekst meer nodig hebt om te genieten van het verhaal.
De prentenboeken worden (net zoals ‘Ik wil een knuffel’) op een leuke manier afgesloten: met twee pagina’s vol illustraties die bij het verhaal passen. Een dubbele pagina vol tekeningen van verjaardagsspulletjes voor ‘Hiep hiep hoera!’ (met natuurlijk een verjaardagsknuffel). En voor ‘Het grote slaapfeest’ allemaal dingen die niet mogen ontbreken op een slaapfeestje. Vergeet vooral je wollen sokken en lichtgeefdingen niet!

Mirjam.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.