In het spoor van de eclipsBronagh Curran

Terug naar lijst
 

In het spoor van de eclips

Titel: In het spoor van de eclips
Auteur: Bronagh Curran
Uitgeverij: Gottmer, 2015
ISBN: 978 90 257 6186 8
Illustraties:

Terug naar lijst

Een sterrenkundige, een beauty en een sukkel

´Z-ze zeggen wel erge dingen over u.´ Dat had ik misschien niet moeten zeggen.
´O ja? Wat dan?´
´G-gewoon. Die telescoop… dat u naar mensen gluurt. Kinderen.´
´En wat zeg jij, Nathaniel?´

Laat je in dit boek verrassen door een prachtig verhaal waarin Bronagh Curran belangrijke thema´s als liefde, pesten en homofilie aansnijdt. De 15-jarige stotterende Nathaniel (Natt) Dobbs moet weer verhuizen omdat hij gepest wordt op school. Zijn eindeloze pogingen om erbij te horen lopen altijd slecht af. Op zijn laatste school eindigde hij zelfs in zijn blote kont op het voetbalveld. Van zijn broer en vader hoeft hij geen steun te verwachten, die snappen helemaal niks van hem en vinden vooral dat hij het er zelf naar maakt.

Op zijn nieuwe school gebeurt het weer: de coole jongens willen dat Natt zichzelf bewijst en inbreekt bij de lokale pedofiel: Milo Quincey. Zijn huis staat vol met boeken, wiskundige instrumenten en een prachtige telescoop. Natt kan het niet laten om er even doorheen te kijken, en gluurt - weliswaar per ongeluk- in de slaapkamer van het overbuurmeisje Celeste die net in haar ondergoed staat. Dan wordt hij betrapt door de oude man, maakt hij per ongeluk de telescoop kapot, krijgt hij een vuist in zijn gezicht, en zijn zijn nieuwe ´coole´ vrienden plotseling verdwenen. Waarom kan het niet een keertje een dagje goed gaan?

Door het schuldgevoel dat aan hem blijft knagen, biedt Natt zijn excuses aan Milo Quincey aan en zijn hulp om de telescoop te maken. Natt komt erachter dat de 65-jarige kluizenaar ongeneeslijk ziek is en zijn verhaal blijkt heel anders te zijn dan de roddels die over hem de ronde gaan in het stadje. Beiden slachtoffer van pesterijen, bouwen Natt en Quincey een bijzondere vriendschap op. Quincey is sterrenkundige en zou niets liever dan de zonsverduistering meemaken die vijfduizend kilometer verderop plaatsvindt. Natt wil daarom een roadtrip maken. Het enige wat hij moet doen is zijn vaders auto stelen en de mooie, stoere Celeste overhalen hem en Quincy stiekem te rijden…

Bronagh Curran laat je met drie totaal verschillende personages kennismaken die allen worstelen met het vinden van een manier om zichzelf te kunnen zijn. ‘In het spoor van de Eclips’ geeft je een kijkje in hoe ´anders´ het leven kan lopen, en dat je vooral niet zo snel moet oordelen en geloven wat je hoort, maar eerst naar iemands verhaal moet luisteren. Het boek zit vol verrassende wendingen en houdt je tot het einde in zijn greep. Waarom wil Quincey eigenlijk zo graag naar die zonsverduistering? Waarom gedraagt Celeste zich als zo´n slettebak? En wat gebeurt er als Natt´s vader erachter komt dat zijn auto weg is?

Kelly.

Leestip: Wil jij meer lezen over een zoektocht naar jezelf, een roadtrip en nieuwe vrienden? Lees dan: ‘Muggenland - een roadtrip’ van David Arnold.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.