Het pyjama prinsesjeMaureen du Toit

Terug naar lijst
 

Het pyjama prinsesje

Titel: Het pyjama prinsesje
Auteur: Maureen du Toit
Uitgeverij: Pimento, 2008
ISBN: 978 90 499 2273 3
Illustraties: Gertie Jaquet

Terug naar lijst

Pyjamapret

'Rosalie schudt boos haar hoofd, stampt met haar voetje op de grond en schreeuwt: ‘Ik wil me niet aankleden, ik wil vandaag de hele dag mijn pyjama aan!'

Maureen du Toit, die je misschien wel kent van de televisie, heeft haar eerste kinderboek geschreven. ‘Het pyjama prinsesje' gaat over een meisje dat het liefst de hele dag haar pyjama aanhoudt, net als het 4-jarige dochtertje van Maureen. Het prinsesje is dan ook vernoemd naar haar dochtertje: Rosalie.

Rosalie uit het boek is een prinsesje, en een heel bijzonder dan ook nog! Ze houdt niet van prinsessenkleren, waar meisjes van haar leeftijd altijd van dromen. Rosalie vindt kleren aandoen helemaal niks, waar is dat ook voor nodig? Ze kan toch net zo goed in haar pyjama eten, buiten spelen, naar school gaan of gewoon lekker thuis spelen? Ook al vinden andere mensen het onbeleefd of een beetje raar, Rosalie weet precies wat ze wil en blijft op een grappige manier koppig volhouden. Droom jij er ook wel eens van om lekker te doen waar je zin in hebt, zonder dat grote mensen gaan zeuren dat het wel netjes moet blijven?

Maar op een dag gebeuren er binnen en buiten de paleisdeuren vreemde dingen: alle mensen in het land lopen rond in hun pyjama! Het hele koninkrijk snapt plotseling waarom het prinsesje zo graag de hele dag in haar pyjamaatje loopt...

Jongens houden misschien niet zo van al dat prinsessengedoe, maar ze zullen vast de pyjamapret wel herkennen. Daarom is 'Het pyjama prinsesje' een leuk boek voor meisjes én jongens vanaf 4 jaar. Je kent misschien al veel prinsessenverhalen, maar Maureen du Toit maakte van Rosalie een speciaal prinsesje, dat je niet in elk ander boek zal tegenkomen. Het is een dromerig en sprookjesachtig verhaal, waarin je toch jezelf goed kan herkennen.

De tekeningen van Gertie Jaquet maken er een modern sprookje van. Haar illustraties geven letterlijk en figuurlijk kleur aan dit boek. Op elke bladzijde vind je een tekening, waarin je vaak kleine details kan ontdekken. En Rosalie, die zorgt er wel voor dat je al haar pyjama's kan bewonderen!

Maureen du Toit en Gertie Jaquet zijn er samen in geslaagd een origineel kinderboek te maken. ‘Het pyjama prinsesje' is een vrolijk voorleesboekje. Je kan je waarschijnlijk helemaal inleven in Rosalie, want wie vind een pyjamafeestje nou niet leuk? Misschien kan je met je moeder of vader wel een dag afspreken dat je eens lekker lang je pyjama mag aanhouden, dan weet je precies wat Rosalie bedoelt!

Evi.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.