Het prinsenkindMaranke Rinck

Terug naar lijst
 

Het prinsenkind

Titel: Het prinsenkind
Auteur: Maranke Rinck
Uitgeverij: Lemniscaat, 2004
ISBN: 978 90 563 7591 1
Illustraties: Martin van der Linden

Terug naar lijst

Feest aan het water

Als de dag nog maar net begonnen is, ligt de waterplaats in het woud er nog verlaten bij. Maar dat zal niet lang meer duren. Van alle kanten zullen de dieren aan komen lopen, zwemmen en vliegen. Ze zien er allemaal prachtig uit. Uitgedost met veren, kralen en schelpen zullen ze zich bij het water verzamelen. Maar nu nog niet. Nu zijn ze allemaal nog onderweg.

In het prentenboek 'Het prinsenkind' van Maranke Rinck en Martijn van der Linden lees je hoe alle dieren zich voorbereiden op een belangrijk bezoek. De reiger oefent een lied, waarvan hij de woorden nog moet verzinnen. De kraanvogel doet alsof er een boek op haar hoofd ligt om maar zo rechtop mogelijk te lopen. De marter waagt zich aan een gedicht. Allemaal willen ze iets speciaals doen. En allemaal nemen ze de mooiste cadeaus mee.

'Het prinsenkind' is bijzonder en dat komt vooral door de illustraties van Martijn van der Linden. Hij maakte prachtige tekeningen en schilderde de dieren alsof ze zo uit het boek kunnen stappen. Het landschap eromheen heeft hij vaak juist vaag en geheimzinnig gelaten. Zo lijkt het net alsof je vanachter een boom of hoog gras stiekem naar de dieren kijkt.

De tekeningen passen goed bij de mysterieuze sfeer die schrijfster Rinck oproept door haar verhaal. Vanaf het begin is duidelijk dat er iets gewichtigs gaat gebeuren, maar je krijgt pas langzamerhand meer te weten over waar de dieren nou eigenlijk naar op weg zijn. Rinck schrijft hoe ieder dier op zijn eigen manier bezig is met wat er gaat gebeuren. Soms doet ze dit op een wel erg raadselachtige manier, die moeilijker te begrijpen is voor jonge kleuters. Maar ook zonder tekst zullen zij genoeg hebben om van te genieten.

Juulke.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.