Het paaskuikenGĂ©raldine Elschner

Terug naar lijst
 

Het paaskuiken

Titel: Het paaskuiken
Auteur: GĂ©raldine Elschner
Uitgeverij: De Vier Windstreken, 2003
ISBN: 978 90 5579 925 1
Illustraties: Alexandra Junge

Terug naar lijst

Een wijsneus van een kuiken
 

Kerst komt altijd op 25 december. Koninginnedag op 30 april. Nieuwjaar op 1 januari. Maar wanneer komt Pasen? Voor een klein, ongeboren kuikentje is het wel een groot probleem. Hij heeft zijn geboortedag, erg eigenwijs, al uitgekozen, maar wanneer is het precies? Door het boek van Geraldine Elschner en Alexandra Junge te lezen, leer je wanneer het paaskuiken wordt geboren.

Kip Hilde die op een prachtige boerderij woont, heeft een ei gelegd en ze zit te broeden. Na drie weken is het kuiken nog niet uit en ze wordt een beetje ongerust. Dan vertelt het kuikentje vanuit zijn ei zijn wens: het wil precies op paaszondag geboren worden. Hilde weet niet wanneer het de paaszondag is. Ze vraagt het aan alle dieren, maar niemand weet het. Ook de hazen niet. Hilde gaat dus naar steenuil Simon. Gelukkig weet hij wel hoe de datum van de Paaszondag uit te rekenen en hij legt het aan Hilde uit. Het kuikentje wacht en als op de feestdag de klokken luiden, komt het ei uit.

Zelden komt een prentenboek uit waar het verhaal en de illustraties elkaar zo mooi aanvullen. De dierenfiguren hebben in hun gedrag en in hun uiterlijk zulke prachtige, menselijke trekjes dat je van geen kop- maar wel van gezichtsuitdrukkingen kan spreken. Sfeervolle prenten met een bijzonder perspectief zou je graag als schilderijen in je kamer ophangen en het idee van het verhaal is zo simpel en zo origineel dat je er als schrijver jaloers om kan worden.

 

Ania.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.