Het Nieuwe SpookhuisTjerk Noordraven

Terug naar lijst
 

Het Nieuwe Spookhuis

Titel: Het Nieuwe Spookhuis
Auteur: Tjerk Noordraven
Uitgeverij: Moon, 2017
ISBN: 978 90 488 3810 3
Illustraties:

Terug naar lijst

Een vampier, een mummie, een faun en een heel normaal meisje

Ben jij wel eens in het spookhuis geweest op de kermis? Vond je het spannend? Stel je eens voor dat er een spookhuis bestaat dat nog honderd keer enger is dan het spookhuis waar jij in bent geweest! Op de kermis waar de tienjarige Nera met haar vader een eigen spookhuis heeft, opent een nieuw spookhuis, een spookhuis zo eng dat niemand meer naar die van Nera en haar vader komt kijken. Om erachter te komen waarom dit nieuwe spookhuis zoveel enger en populairder is, gaat Nera op onderzoek uit en doet ze een schokkende ontdekking: er werken echte griezels!

Nera komt erachter dat deze drie griezels - Dragos de vampier, prins Toet de mummie en Eus de faun - niet uit vrije wil in het spookhuis werken. Ze zijn alle drie gevangengenomen door de gemene dwerg Herwald. Overdag zijn de griezels verplicht de mensen in het spookhuis de stuipen op het lijf te jagen en ’s avonds worden ze opgesloten in kooien en bewaakt door de monsterlijke driekoppige Hellehond, die alles doet voor zijn baasje. Nera raakt bevriend met de drie griezels, die eigenlijk helemaal niet zo griezelig blijken, en besluit een ontsnappingsplan te bedenken. Maar ontsnappen zal niet gemakkelijk gaan:

Er moet een manier zijn,’ zegt Nera peinzend. ‘Jullie hebben het alleen nog maar in je eentje geprobeerd, maar niet samen. Jullie moeten je krachten bundelen!’ ‘Kan niet,’ zegt Eus. […] ‘Bij de ingang zit Herwald achter de kassa en bij de uitgang staat het monster,’ zegt de mummie. ‘En de sssson sssschijnt,’ lispelt Dragos. ‘Geen schijn van kans,’ concludeert Eus somber. ‘Toch moet er een weg zijn,’ zegt Nera. ‘En ik ga hem vinden.’

Samen staan de vrienden sterk, ze bedenken een sluw plan om Herwald te misleiden. Al gauw is Nera elke dag bij haar vrienden, maar daar heeft ze ook een andere reden voor. Haar vader wil haar namelijk naar een kostschool sturen, terwijl Nera op de kermis wil blijven! Wanneer de glazen bol van haar oma ook nog eens alleen maar wit licht toont, weet Nera het niet meer. Heeft ze wel een toekomst? Gaat ze naar de kostschool? Zullen haar vrienden ooit ontsnappen?

‘Het Nieuwe Spookhuis’ van Tjerk Noordraven is het eerste deel van de ijzingwekkende griezelserie ‘De engste serie ooit’ met de vier vrienden in de hoofdrol. Tjerk Noordraven heeft op een heel realistische manier de griezels tot leven gebracht. Maar het zijn niet de griezels waar je bang voor hoeft te zijn, het is de gemene dwerg die pas echt eng is. Hou je van griezelen en vind je het interessant om te leren hoe het leven op de kermis eruitziet? Dan is dit boek iets voor jou! Een tip: lees het boek niet in het donker, want je weet nooit wat er onder je bed verstopt zit!

Eva.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.