Het Meisjes Regendagen BoekEllen Bailey

Terug naar lijst
 

Het Meisjes Regendagen Boek

Titel: Het Meisjes Regendagen Boek
Auteur: Ellen Bailey
Uitgeverij: De Fontein, 2011
ISBN: 978 90 26129674
Illustraties: Karen Donnely

Terug naar lijst

Laat de regen maar vallen

Baal jij ook zo als het regent en je niet buiten kunt spelen? Als het stormt en hagelt en zelfs in de regenplassen stampen geen lolletje meer is? En verveel je je op die natte dagen, omdat je geen idee hebt wat je binnen moet doen? Dan is hier de oplossing: ga aan de slag met ‘Het Jongens Regendagen Boek’ of ‘Het Meisjes Regendagen Boek’.

Die boeken staan vol met spelletjes, puzzels, verhalen, quizzen, things-to-do en nog veel meer. Zo staat in ‘Het Jongens Regendagen Boek’ bijvoorbeeld uitgelegd hoe je een stormbaan in de huiskamer maakt of een ufo lanceert. Je vindt er grapjes in en goocheltrucs om je familie te verbazen. Deze bijvoorbeeld:

Geef een vriend de volgende opdrachten:
1. Kies een getal – welk getal dan ook.
2. Verdubbel het.
3. Tel er 10 bij op.
4. Deel het door 2.
5. Trek je oorspronkelijke getal ervan af.
Leg dan je handen op het hoofd van je vriend en sluit je ogen alsof je zijn gedachten leest. Het geheim van deze truc is dat het antwoord altijd 5 is!

In ‘Het Meisjes Regendagen Boek’ vind je veel creatieve doe-dingen, zoals je schrift pimpen met een oude spijkerbroek, eilanden maken van cakejes 'om je dagen wat zonniger te maken' en ideeën voor mooie kapsels mét hoofddoekje, want 'regen kan je haren flink verwoesten'. Ook staan er vriendinnentestjes in en kun je lezen hoe je een talentenjacht naspeelt.

Met de puzzels, trucs en tekeningen in deze boeken kun je je in je eentje vermaken, maar het is ook leuk om ze met vrienden samen te doen. Dat maakt de ‘Regendagen Boeken’ extra handig. Eerder verschenen ook al ‘Het Jongens Vakantieboek’ en ‘Het Meisjes Vakantieboek’, voor als je je zou vervelen in de zomervakantie.

Wel een beetje jammer is dat de boeken erg ‘de jongens tegen de meisjes’ zijn: de makers zijn ervan uitgegaan dat alle jongens stoer zijn en houden van draken, ridders, robots en scheikundeproefjes en dat meiden het liefst dansen, knutselen en met mode, zingen en hun kapsel bezig zijn. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet!

Die makers zijn de Engelse schrijfster Ellen Bailey en de tekenaars Paul Doran en Karen Donnely. Karen maakte de illustraties voor de meisjesversie en Paul voor de jongensversie. Toch zie je nauwelijks verschil. Beide boeken hebben dezelfde stijl. Ze doen een beetje denken aan het Tina Winterboek of het Donald Duck Winterboek, maar dan zonder de striphelden Suus en Sas of Donald Duck. De tekeningen zijn in zwart-wit. Dat maakt de boeken wat minder fleurig, maar heeft één groot voordeel: je kunt zelf gaan kleuren! Dus laat het maar regenen, want een aantal regenachtige middagen kom je met de ‘Regendagen Boeken’ zeker door!

Linda.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.