Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de murenTom Llewellyn

Terug naar lijst
 

 Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren

Titel: Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren
Auteur: Tom Llewellyn
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf, 2016
ISBN: 978 90 0034 463 5
Illustraties:

Terug naar lijst

Griezelen in Huis Hinkel

‘Zullen wij drietjes eens even wat rondneuzen?’ stelde papa voor.
‘Waar rondneuzen?’ vroeg ik.
‘In ons nieuwe huis. Als we goed in alle hoeken en gaten kijken, ontdekken we vast wel een geheimpje of twee gok ik.’
‘Een geheimpje?’ vroeg Aaron. ‘Wat voor geheimpje dan?’
‘Dat weet ik ook niet.’ Grijnzend probeerde papa uit de schuine bank te komen. ‘In een huis met schuine vloeren zitten natuurlijk allerlei geheimen.’

Een huis met schuine vloeren, pratende ratten en mysterieuze raadsels op de muren: dat klinkt niet echt als een huis waarin je graag zou willen wonen. Zo denkt Josh Peshik er ook over, maar toch moet hij met deze eigenaardigheden leren leven. Hij verhuist namelijk samen met zijn kleine broertje Aaron, zijn ouders en opa vanuit een kleine flat naar Huis Hinkel. Hij hoopt eindelijk in een echt huis te gaan wonen, maar als de deur van het oude huis voor de eerste keer opengaat, is het niet zoals hij had verwacht: alle vloeren zijn schuin en de muren zijn met warrige kriebels beklad. En niet alleen zíet het huis er gek uit, maar ook houdt het heel wat geheimen verborgen: de ene grappig, de andere gevaarlijk…

Huis Hinkel is een grote oude villa in een nette buurt, niets bijzonders zou je zeggen. Maar de man die er voor de familie Peshik 75 jaar woonde, heeft het huis op een wel heel vreemde en griezelige manier achtergelaten. Josh vindt zijn nieuwe huis helemaal niet leuk; iedereen vindt zijn huis raar, maar zelf vindt hij het huis het allerraarst. En als een familie pratende ratten zich dan ook nog gaat bemoeien met de nieuwe bewoners, is de herrie compleet. Gelukkig ontmoet hij het buurmeisje Lola die het huis weliswaar ook vreemd vindt, maar die toch nieuwsgierig is en graag met Josh en Aaron alle geheimen en raadsels wil oplossen.

Als de twee broers een mysterieuze brief vinden, staat het leven van het gezin op zijn kop. Ze dreigen zelfs te moeten verhuizen en dat willen de inmiddels aan het huis gehechte broers echt niet, dus proberen ze er alles aan te doen om dit te voorkomen. Maar dit tegenhouden is niet geheel zonder risico en ook moeten ze wel heel dapper zijn om te voorkomen dat ze Huis Hinkel kwijtraken.

‘Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren’ is een zeer spannend, maar ook grappig boek. Huis Hinkel wordt door Tom Llewellyn zo bijzonder beschreven, dat je – als je moedig genoeg bent – er eigenlijk zelf wel even een kijkje wilt nemen. Je kunt het boek niet wegleggen, want zal het allemaal wel goed komen met familie Peshik: zullen de pratende ratten vrienden of vijanden worden van de familie, en kunnen de broers ervoor zorgen dat ze veilig in Huis Hinkel blijven wonen?

Rachel.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.