Het grote chocoplotChris Callaghan

Terug naar lijst
 

Het grote chocoplot

Titel: Het grote chocoplot
Auteur: Chris Callaghan
Uitgeverij: Moon, 2016
ISBN: 978 90 488 3381 8
Illustraties:

Terug naar lijst

Een onweerstaanbaar lekker avontuur

Er bestaan veel rampen in de wereld, maar sommige dingen kun je je simpelweg niet voorstellen. Een aardbeving, besmettelijk virus of vulkaanuitbarsting hoor je regelmatig voorbijkomen op het journaal. Maar je zult maar voor de televisie zitten en een rare professor horen beweren dat er over een week nergens meer chocola zal zijn! Het einde van alle chocola, de zogenaamde chocopocalyps, wordt aangekondigd. Minke, de hoofdpersoon uit het spannende boek ‘Het grote chocoplot’ geschreven door Chris Callaghan, kan het zich eerst ook niet voorstellen. ‘Ze schoof de tablet weg naar het uiteinde van de bank en probeerde de chocopocalyps uit haar hoofd te zetten. […] Zou de chocola echt opraken?’

Maar als het verschrikkelijke nieuws echt tot Minke doordringt, besluit ze met haar oma op onderzoek uit te gaan. In het stadje waar ze wonen is iedereen dol op chocola en zijn veel mensen er afhankelijk van. In Brokkelen-aan-de-Kust staan chocoladefabrieken, chocoladepakhuizen en chocolaterieën, waar veel bewoners werken. Minke en haar oma komen er tijdens hun zoektocht achter dat de eigenaar van een chique chocoladewinkel misschien wel iets te maken heeft met de chocoladeramp… Het wordt een groot avontuur en een race tegen de klok om alle chocola op de wereld te redden. Gaat het Minke en er haar oma lukken?

‘Het grote chocoplot’ is een spannend verhaal over misschien wel een van de lekkerste dingen van de hele wereld. Daarnaast is het erg grappig geschreven en komen er allerlei woordgrapjes in voor met verwijzingen naar chocola. Zo bestaat er naast het plaatsje Brokkelen aan-de-kust ook ‘Paasei-Eiland’ en wordt er gesproken over de ‘Chocobelt’.

Het boek is echt van deze tijd. Tussen de hoofdstukken door word je op de hoogte gehouden via de speciale ‘chocopocal-app’. Deze app telt af naar de chocopocalyps en laat precies zien hoeveel dagen, uren, minuten en seconden er nog over zijn tot de ramp. Daarnaast toont de app het laatste nieuws uit de wereld rondom chocola en het chocoladedrama. Zo word jij, als lezer, tijdens het verhaal helemaal up-to-date gehouden.

Het verhaal wordt afgewisseld met grappige kleine zwart-wittekeningen, die zijn gemaakt door Sandra Navarro. De tekeningen zijn een mooie toevoeging, ze maken het verhaal nog levendiger. Toch blijft er nog genoeg ruimte over om als lezer zelf te fantaseren over hoe alles er uitziet in en om Brokkelen-aan-de-Kust.

‘Het grote chocoplot’ is geen ingewikkeld verhaal, maar een lekker doorleesboek waar je zo doorheen bent. Hou je van spannende boeken en vind je chocola ook onweerstaanbaar lekker? Dan is ‘Het grote chocoplot’ echt iets voor jou. Kruip met het boek, een kop thee en een groot stuk chocola op de bank en verdwijn in dit heerlijke avontuur.

Fannie.

Leestip: Kun je geen genoeg krijgen van avonturenverhalen over chocola? Lees dan ook eens Sjakie en de chocoladefabriekgeschreven door Roald Dahl.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.