Het gekke bekken en gave tandenboekMarja Baseler

Terug naar lijst
 

Het gekke bekken en gave tandenboek

Titel: Het gekke bekken en gave tandenboek
Auteur: Marja Baseler
Uitgeverij: The House of Books, 2007
ISBN: 978 90 443 1932 3
Illustraties:

Terug naar lijst

Leuker kunnen we het niet maken......

‘Ontdek zelf hoe leuk het is om je gebit goed te verzorgen’, staat er op de achterkant van ‘Het gekke bekken en gave tandenboek’ van Marja Baseler. Als je dit boek gelezen hebt, weet je in ieder geval dat het heel erg belangrijk is om je gebit te verzorgen, maar leuk? Het is net zoiets als bij de reclame van de Belastingdienst: ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’.

Baseler vertelt alles over goed poetsen, weinig frisdrank drinken en niet teveel tussendoortjes nemen. Leuk is het dus niet om je tanden gaaf te houden, maar wel erg nodig. Er zijn namelijk steeds meer kinderen die met veel gaatjes in hun gebit bij de tandarts in de stoel zitten. Het boek is wél op z’n allerleukst gemaakt: mooie foto’s van vrolijk poetsende kinderen, heel veel tips, leuke weetjes en testjes. De handigste tips zijn de tips tegen tandartsangst. Eén van die tips is om tijdens de behandeling lekker naar je eigen muziek te luisteren, dus: neem je mp3-speler mee. De handigste test is natuurlijk de ademtest om zeker te weten dat jouw ‘gave bek’ lekker fris ruikt! En de beste tip is om je tandarts alles te vragen wat je wilt weten over jouw behandeling en jouw tanden.

‘Het gekke bekken en gave tandenboek’ is ook een handig spreekbeurtenboek! Makkelijk geschreven en heel compleet. Soms iets te makkelijk. ‘Kijk uit met suiker’ staat er dan als titel boven een stukje tekst, kijk dat had nu niet gehoeven, want dat weet iedereen! Maar er staat ook genoeg nieuws in dit boek. Bijvoorbeeld dat zwemmen één van de gevaarlijkste sporten is voor je tanden en wat plakverklikkers zijn. Vraag aan je tandarts nog wat spulletjes om te laten zien in de klas en verder heb je dan alleen dit boek maar nodig, want hier staat echt alles in over ….

…..tanden poetsen, sealen (laklaagjes op je tanden maken), wisselen, beugels, tong- en lippiercings (je kan daarmee je tanden en het tandvlees beschadigen), nagelbijten (wist je dat dat ook slecht is voor je tanden?), tandenknarsen, balpen kauwen, enzovoort. En achterin natuurlijk - zoals het hoort in een goed informatief boek - een woordenlijst, zodat je alles netjes terug kunt vinden. Marja Baseler vindt het belangrijk dat kinderen leren dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun lijf, dus ook voor hun tanden. Met de informatie uit dit boek wordt het misschien inderdaad wat makkelijker om strenger voor je zelf te zijn en je tanden goed te verzorgen. Want je weet nu nog beter wat je moet doen om zorgeloos gekke bekken te kunnen blijven trekken!

Marjolein.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.