Het geheim van het zwarte zonlichtWieke van Oordt

Terug naar lijst
 

Het geheim van het zwarte zonlicht

Titel: Het geheim van het zwarte zonlicht
Auteur: Wieke van Oordt
Uitgeverij: Leopold, 2015
ISBN: 978 90 258 6804 8
Illustraties: Ivan & Ilia, Saskia Halfmouw

Terug naar lijst

Donkere dagen

Wanneer Luuk en Hasna op een mooie zomerdag naar school lopen gebeurt er wel iets heel erg vreemds. Vanuit het niets valt er een stuk steen met een hels kabaal uit de lucht en landt naast hen in de struik. Tegelijkertijd met het vallen van de steen valt ook het duister. Luuk en Hasna besluiten op onderzoek uit te gaan. Waar komt de steen vandaag en waarom heeft iedereen opeens zo’n pest humeur?

Als Luuk en Hasna de struik induiken om de steen te zoeken, ontdekken ze iets raars: de steen kan vliegen! Ze besluiten de steen te verstoppen in Luuks klerenkast en gaan vervolgens gewoon naar school. Maar op school doet iedereen heel chagrijnig en sloom en niemand vindt het bijzonder dat het zomaar zo donker is. Ze denken allemaal dat het een normale zonsverduistering is maar Luuk weet wel beter. Luuk en Hasna lijken de enige die nog normaal zijn en willen de situatie tot op de bodem uitzoeken. Samen beleven ze een avontuur dat van levensbelang is voor de rest van de wereld. Maar ze worden tegengewerkt door meneer Benali en de politie. Tot slot lijkt Hasna ook steeds chagrijniger te worden. Staat Luuk er dan echt alleen voor?

‘Het geheim van het zwarte zonlicht’ van Wieke van Oordt is onderdeel van de spannende serie Het geheim van, geschreven voor jongens en meisjes. De boeken in de reeks Het geheim van worden geschreven door verschillende bekende schrijvers. Alle boeken gaan over een belangrijk geheim. Ook ‘Het geheim van het zwarte zonlicht’ is een erg spannend verhaal. Luuk en Hasna kennen een geheim dat de ondergang van de wereld kan betekenen! Het verhaal wordt verteld vanuit de ogen van Luuk. Luuk is een beetje een nerd. Hij houdt niet van de warmte en de zon en hij zit bij een hobbyclub voor sterrenkijkers: ‘De Melkweg’. Hij is ook een beetje onzeker, zijn gedachten gaan soms alle kanten op:

Zijn hoofd is net een flipperkast waarin de gedachten heen en weer schieten. Ding! Ding!’

Hasna daarentegen is juist kattig, eigenwijs en ongeduldig. Van Oordt beschrijft deze twee verschillende karakters erg duidelijk. Het verhaal gaat over vriendschap en trouw. Zelfs als Hasna ook beïnvloed is door het donker, kan Luuk nog steeds op haar rekenen:

Hasna!” “Hier had ik dus echt geen zin in, maar ja.” Ze haalt haar schouders op. “Je zei dat het belangrijk was.” Luuk is opeens tien kilo lichter. “Ik ben blij dat je er bent.”

De illustraties zijn gemaakt door Ivan & Ilia en Saskia Halfmouw en zijn lekker vrolijk en speels. Ze illustreerden ook andere boeken van de Het geheim van-serie. 

Gaat de zon ooit nog schijnen en zullen de mensen ooit nog vrolijk worden? Lees hoe Luuk en Hasna dit mysterie oplossen met behulp van doorzettingsvermogen en vriendschap in ‘Het geheim van het zwarte zonlicht’!

Eva.

Leestip: houd je wel van spannende verhalen? Lees dan ook andere boeken uit de Het geheim van-serie zoals ‘Het geheim van het zwarte potlood’ en ‘Het geheim van de nachtmerrie’

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.