Het ei van EgelNozomi Takahashi

Terug naar lijst
 

Het ei van Egel

Titel: Het ei van Egel
Auteur: Nozomi Takahashi
Uitgeverij: De Eenhoorn, 2014
ISBN: 978 90 583 8928 2
Illustraties:

Terug naar lijst

Een ei hoort er niet altijd bij

Egel ziet een eend een ei uitbroeden.

Dat wil Egel ook wel. Hij wil ook een ei, een ei hoort erbij en dat zal hij krijgen ook. Dat een Egel helemaal geen eieren uitbroedt komt niet eens bij hem op. Hij moet en zal een ei, niet om te bakken of om te koken. Maar zo’n ei als eend. Om op te zitten. En om uit te broeden. Dus  gaat Egel op zoek naar een ei. Want moed en karakter heeft deze Egel wel.

Hij vindt iets wat op een ei lijkt. Trots laat Egel aan al zijn vriendjes zien wat voor een bijzonder ei hij wel niet gevonden heeft. Zijn vriendjes waarschuwen hem:

‘Maar dat is geen ei!’
ʻWel waar!’

Egel gaat op het ei zitten, hij beschermt het ei tegen de regen, hij praat tegen het ei en houdt het warm. Hij zingt zijn mooiste liedjes en wiegt het ei. En hij hoopt maar dat het ei gauw uitkomt! Hij kan haast niet wachten.

Zijn vriendjes komen weer eens kijken en voorzien Egel ongevraagd van commentaar:

ʻMaar dat is helemaal geen ei! Zelfs als je er alles voor doet, dan nog zal er niets uitkomen.’
ʻWel waar!’

Het is ook niet helemaal duidelijk wat Egel nu precies uitbroedt, maar stekelig is het wel. Wie krijgt gelijk, denk je?

De volgende dag komt er een harde wind opzetten… Egel doet zijn best om zijn ei te beschermen, maar de wind is veel sterker. Het lukt Egel niet om zijn ei veilig te houden. De wind neemt het mee.

Maar daarmee is het verhaal nog niet afgelopen. Egel vindt het ei terug… kapot. Hij huilt bittere tranen. Van korte duur. Want wacht eens even:

‘Mijn ei is uitgekomen!!’

Wat is er uit het ei gekomen? Iets vreemds, iets fantastisch, iets helemaal on-Egels… Wil je weten hoe dat on-Egels ei eruitziet? De prachtige prenten getekend door Nozomi Takahashi laten je alles zien. Er is weinig kleur gebruikt, veel is in het groen geschilderd. Zo is de egel groen, het gras, maar ook het ei. Het grappige is dat je tussen al het groen zo het on-Egels ei ziet liggen.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan het boek. Het is belangrijk om het verhaal helemaal uit te lezen. Het begin van het boek lijkt veel op verhalen in andere prentenboeken. Na een paar bladzijden neemt het verhaal een verrassende wending. Hoe? Dat moet je zelf maar lezen! Het is in ieder geval wel zo dat alle egelvriendjes nu ook een ei uitbroeden.

En… ben je ondertussen al te weten gekomen wat er uit het ei is gekomen?

Paula.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.