Het dubbelleven van Cassiel RoadnightJenny Valentine

Terug naar lijst
 

Het dubbelleven van Cassiel Roadnight

Titel: Het dubbelleven van Cassiel Roadnight
Auteur: Jenny Valentine
Uitgeverij: Moon, 2011
ISBN: 978 90 488 0895 3
Illustraties:

Terug naar lijst

Leven op een leugen

Ik keek naar de jongen op de foto. Ik bedacht hoe ongelooflijk het was om ergens op de wereld zo’n dubbelganger te hebben, om precies op een wildvreemde te lijken. Ik keek naar Cassiel Roadnights blije, gave, onbezorgde gezicht. En toen kwam de gedachte bij me op dat ik, als ik het wilde, hem kon zijn. Hij had een leven waar ik zo in kon stappen.

Chap is zestien. Al ruim zes jaar zorgt hij voor zichzelf. Over zijn afkomst weet hij niets. Hij woont nu tijdelijk in een opvanghuis in Londen, maar ligt daar met iedereen overhoop. Dan ontdekt de leiding dat Chap sprekend lijkt op Cassiel Roadnight; een jongen die al twee jaar vermist wordt. Ze zijn ervan overtuigd dat Chap Cassiel is.
Chap heeft niets te verliezen, denkt hij. Hij krijgt een moeder, een zus, een oudere broer en een thuis op een dienblaadje aangeboden… en de familie van Cassiel is trouwens dolgelukkig als hun verloren zoon terecht is. Iedereen blij. Toch?

Dat je niet zo makkelijk in het leven van iemand anders kunt stappen, laat Jenny Valentine in ‘Het dubbelleven van Cassiel Roadnight’ prachtig zien. Om te beginnen heeft Cassiel natuurlijk een verleden waar Chap niets vanaf weet. Dat zorgt voor een hoop praktische problemen. Hoe heet bijvoorbeeld zijn broer? Wat zijn de gewoontes van het gezin? Met wie is hij bevriend?
Daarnaast gaat Chaps geweten knagen. Zijn familie is zo blij dat hun broer en zoon terug is. Wat als ze ontdekken dat hij een bedrieger is? En wat moet hij doen als de echte Cassiel weer opduikt?
Chap ontdekt dat Cass een geheim had. Om achter dat geheim te komen, begeeft hij zich op glad ijs. Hoe meer Chap over het verleden te weten komt, hoe meer hij beseft dat hij in gevaar is. In levensgevaar…

‘Het dubbelleven van Cassiel Roadnight’ begint als een boek over een zwerfjongere, maar ontwikkelt zich als een thriller. Je leert Chap kennen alsof hij je broer is en leeft bladzij na bladzij met hem mee, in zijn strijd tegen de eenzaamheid. Langzaamaan neemt de dreiging toe en voel je dat Cassiel Roadnight niet zomaar verdween. Samen met Chap kom je tot een gruwelijke ontdekking over wie Cassiel werkelijk is en wat er met hem gebeurde. Intussen merkt Chap ook hoe het mogelijk is dat Cass en hij dubbelgangers zijn. Die oplossing ligt een tikje voor de hand, maar dat wil je Jenny Valentine wel vergeven.

Voor haar boek ‘Op zoek naar Violet Park’ kreeg Jenny Valentine de Guardian Children’s Fiction Prize. ‘Cassiel Roadnight’ verdient ook een bekroning: het boek is goed geschreven, intrigerend en spannend, met een stevige plot én met een hoofdpersoon waar je ontzettend op gesteld raakt.

Lidewij.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.