Het DromenlabyrintGeronimo Stilton

Terug naar lijst
 

Het Dromenlabyrint

Titel: Het Dromenlabyrint
Auteur: Geronimo Stilton
Uitgeverij: De Wakkere Muis, 2013
ISBN: 978 90 859 2232 2
Illustraties: Lacopo Bruno (omslag), Danilo Barozzi (binnenwerk)

Terug naar lijst

Als dromen waarheid worden.

Een mysterieus dolend eiland ligt ergens aan de grenzen van Fantasia. Het eiland wordt bewoond door de Dromers, maar dit oeroude volk is gevangen in een eeuwige slaap. Een Barbaarse Leger dat onder leiding staat van de wrede Lord Rabiaat bedreigt het eiland.

'Het Dromenlabyrint' is het vervolg op de avonturenserie Kronieken van Fantasia van Geronimo Stilton. Een boek met een magische sfeer, waarin de helden een aantal bijzondere figuren ontmoeten. Figuren die ze moeten beschermen, zoals de Dromers en de Griffioenen. En tegen wie ze moeten vechten, zoals de machtige magiër Lord Rabiaat en zijn leger van Woestijntrollen, Cyclopen en Grimmige Orken.

Saturno, de Oppergeneraal van de Ridders van de Zilveren Roos, krijgt van de Feeënkoningin de opdracht om drie jonge ridders te kiezen en op pad te sturen. Hij kiest voor Zordan, Elena (een meisje) en Alquin. De drie ridders hebben allemaal een bijzonder talent en krijgen van de Feeënkoningin ieder een voorwerp mee dat hen moet helpen op deze reis. Zij moeten onderzoeken wat er aan de hand is op het eiland en waar Anemoon is gebleven, de mooie fee die over het Dolende Dromerseiland hoort te waken. De missie is gevaarlijk en de Rozenridders moeten op elkaar kunnen vertrouwen ondanks dat ze elkaar nog maar net kennen.

Ze krijgen veel te verduren. Een aanval van vliegende wezens die zo oorverdovend schreeuwen dat je niets anders kunt doen dan je oren bedekken. Duisterplanten en een vijand zonder gezicht. Gruwelijke wezens die zeker niet thuis horen in het vrolijke en vreedzame Rijk van de Dromers. En uiteindelijk de strijd tegen het Barbaarse Leger.

Alquin staarde naar het meer en zag een gelatineachtige massa die nog het meest op een vreselijke reuzenkwal leek. Het lijf bestond uit een enorme blubberige bol, met onderaan een bek vol met venijnige tanden, die ritmisch open en dicht ging. Het beest had bovendien acht lange witte tentakels met weerhaken aan de zijkant, waarmee het zich het strand op klauwde.

Met 29 hoofdstukken en 320 bladzijden nodigt 'Het Dromenlabyrint' niet snel uit tot lezen, maar wanneer je eenmaal begint, wil je het boek niet meer wegleggen totdat het uit is. Je kijkt ook direct uit naar het volgende deel. Geronimo Stilton is de schrijver, toch gaat dit boek gaat niet over de muis Geronimo, maar over ridders, elfen, bondgenoten en vijanden. Sepia-achtige tekeningen maken duidelijk hoe de figuren en wezens eruit zien. Het mooie lettertype en de ruime regelafstand zorgen voor een makkelijk leesbaar boek. En wanneer je het boek openslaat, valt het automatisch open bij een 8-tal bladzijden in kleur waarin Elena verteld waarom zij Ridder van de Zilveren Roos wilde worden. Een boek voor zowel jongens als meisjes die van avontuur houden.

En wil je nog meer fantasy boeken lezen, begin dan eens met de serie 'De Grijze Jager' van John Flanagan.

Jessica.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.