Het dikke verjaardagsboek van Dikkie DikJet Boeke

Terug naar lijst
 

Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik

Titel: Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik
Auteur: Jet Boeke
Uitgeverij: Gottmer, 2008
ISBN: 978 90 257 4353 6
Illustraties: Jet Boeke

Terug naar lijst

Al dertig jaar genieten
 

Dikkie Dik is jarig, wij vinden je aardig, dus komen al je vriendjes gezellig op bezoek.

In 2008 is Dikkie Dik 30 jaar geworden. Dat is natuurlijk stokoud voor een kat, maar aan Dikkie Dik merk je nog niets. Hij is nog steeds even ondeugend als toen hij er nog maar net was. Tijdens een heel gezellige en speciale verjaardagsvoorstelling zongen Dirk Scheele en De liedjesband over een aantal avonturen van de leukste kat van Nederland.

De liedjes uit de voorstelling staan allemaal op een cd: 'Dikkie Dik, Limonade met prik'. Er zit een boekje bij, waar de teksten in staan. Dat is niet nodig, want ze worden helder en duidelijk gezongen. Maar peuters kunnen lekker naar de illustraties kijken terwijl ze naar de liedjes luisteren. Die zijn, met uitzondering van het liedje waarin Dikkie Dik ziek is, heel vrolijk. De cd is niet alleen voor kinderen, maar ook voor hun ouders fijn om naar te luisteren. Er zit genoeg afwisseling in!

En bij een verjaardag horen natuurlijk cadeautjes. Dikkie Dik heeft voor zijn verjaardag een prachtig boek gekregen. 'Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik' gaat over hemzelf en er staan precies dertig verhaaltjes in. De verhaaltjes zijn niet nieuw, ze hebben al eerder in andere boeken gestaan. Het is vast heel moeilijk geweest voor Jet Boeke, die bijna 200 verhaaltjes over Dikkie Dik heeft getekend, om de dertig mooiste verhalen uit te kiezen. Maar ze heeft het heel goed gedaan!

Er staan spannende, vrolijke, ondeugende, lieve en zielige verhaaltjes in het boek. In ieder geval zijn het allemaal verhaaltjes waar peuters zich in zullen herkennen. Op het omslag na is de bundel niet verrassend. Bijna alle boekjes over Dikkie Dik zien er hetzelfde uit: een paginagrote tekening, met daaronder een paar regels tekst. De tekeningen zijn eenvoudig, zonder veel details. Heel overzichtelijk dus!

De voorkant van het boek valt op door het hologram (je ziet Dikkie Dik in een hangmat klauteren) en de feestelijke glitterconfetti. En de binnenkant is al even goed verzorgd. De slimme inhoudsopgave geeft niet alleen de titel van het voorleesverhaaltje, maar ook een illustratie. Peuters zullen moeilijk één lievelingsverhaaltje kunnen kiezen, maar degenen die wel een duidelijke favoriet hebben, kunnen zo gemakkelijk aanwijzen welk verhaaltje ze willen horen.

Kortom: de verjaardag van Dikkie Dik heeft geleid tot twee mooie uitgaven die een feest zijn voor alle peuters!

Maartje.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.