Het complete boek over huttenLouis Espinassous

Terug naar lijst
 

Het complete boek over hutten

Titel: Het complete boek over hutten
Auteur: Louis Espinassous
Uitgeverij: Van Goor, 2006
ISBN: 978 90 0003 766
Illustraties:

Terug naar lijst

Sterke hutten

Wie droomt er nooit van om een eigen plek te hebben? Een plek waar je lekker alleen kan zijn of met je vrienden ongestoord kan kletsen, lezen, zakken chips leeg eten en misschien zelfs wel overnachten. Ja, leuk idee, nu alleen die plek nog even bouwen. In de schuur pak je wat gereedschap, in het bos vind je wat takken en ….

… dan valt het nog niet mee. Want echt een goede, mooie en stevige hut bouwen is best wel lastig. Maar gelukkig is er nu ‘Het complete boek over hutten’ van Louis Espinassous.

In dit mooie boek staan complete werkplannen voor allerlei soorten hutten. Espinassous geeft je tips over het materiaal dat je nodig hebt, leert je verschillende knooptechnieken en vertelt wat een goede plek is voor een hut. In ‘Het complete boek over hutten’ staan 24 verschillende soorten hutten, bijvoorbeeld de ‘drie kleine biggetjes speelhut’, een vogelhut om een halfuur voor zonsondergang in te zitten en naar dieren te kijken, de koepelhut, de recycle hut, de nomadenhut, de levende hut (gemaakt van jonge wilgenscheuten die je plant en laat groeien) en de chique hut. Natuurlijk ontbreekt ook de boomhut niet! Naast de uitgebreide uitleg met duidelijke tekeningen hoe je de hutten zelf kunt maken, geeft Espinassous ook informatie over huttenbouwers als de Inuit, de Lappen en de Indianen. Leuk om te weten is bijvoorbeeld, dat in delen van Indonesië mensen hun huizen in de toppen van de bomen bouwen. Daar, tientallen meters boven de grond, zijn ze veilig voor de muggen en voor tovenarij.

Eén ding is natuurlijk nog steeds een beetje het probleem, ook na lezing van dit boek: het is niet makkelijk om een goede hut te bouwen. Maar je hoeft de hutten natuurlijk niet precies zo te maken als in dit boek staat: je kunt het boek ook gebruiken om ideeën op te doen voor je eigen hut. En je kunt natuurlijk ook best zomaar een beetje lezen en bladeren in dit boek en dagdromen over de hut die je ooit gaat maken.

Ga je toch zelf aan de slag? Dan heb je tijd nodig. Tijd om te bouwen en tijd om alle takken en andere natuurlijke materialen te verzamelen. En dan heb je misschien ook toch wel heel even een volwassene nodig, al was het maar om zo nu en dan even een tak vast te houden, terwijl jij er een flinke spijker inslaat. Maar als dat allemaal is gelukt, dan heb je een hut die misschien wel een paar jaar dienst doet. Want de hutten uit dit boek zullen niet bij de eerste windvlaag omvallen, nee: die kunnen best een storm aan!

Marjolein.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.