Het comavirusHelma Camp

Terug naar lijst
 

Het comavirus

Titel: Het comavirus
Auteur: Helma Camp
Uitgeverij: Leopold, 2013
ISBN: 978 90 2586 2664
Illustraties:

Terug naar lijst

Ben ik nog op tijd?

Je bent 15 jaar en reist alleen naar het Amazonegebied. Niet zoals je het in gedachten had, maar je hebt geen keus. Opa moet beter worden en de enige kans daarop is deze reis te ondernemen en het medicijn te vinden.

Het medicijn is de wortel van een plant. Deze groeit in een onbekend gedeelte van de oerwouden van Peru. Een indianenstam, die geïsoleerd leeft, kent de exacte plek en daar moet Stefan dus heen. De volwassene die met hem mee zou gaan, komt niet opdagen en daarom gaat Stefan alleen. Gelukkig komt hij in Peru een Nederlandse jongen tegen, Ruben, die graag met hem mee gaat en nog Spaans spreekt ook!

Maar naast Stefan en zijn vriend Ruben, zijn er nog anderen op zoek naar deze speciale plant en zij zijn niets goeds van plan. In dit spannende jungle -avontuur is vriendschap belangrijk. Maar ook vertrouwen en afgaan op je gevoel. Stefan krijgt de indruk dat vreemden hem in de gaten houden en zijn sporen volgen en dat is ook zo.

'Stefan knikte en draaide zich om. Hij verstarde. Daar stond Eric voor hen, wijdbeens. Zijn gezicht zag rood.
'Toevallig hè, dat ik jullie hier tref,' zei hij sarcastisch.
'Helaas ontdekten jullie dat wij spioneerden. Jammer voor jullie.'
'Hoe bedoel je?' vroeg Stefan.

Twee wetenschappers willen het medicijn ook in handen krijgen. Ze kidnappen Stefan en Ruben. Stefan heeft namelijk aanwijzingen waar deze stam zich bevindt. Wanneer ze bij de stam aankomen, draaien de twee wetenschappers het verhaal om en laten de stamoudsten geloven dat zij de slachtoffers zijn van Stefan en Ruben. En ondertussen tikt de klok door.

Door het hele verhaal heen, voel je de tijdsdruk die Stefan heeft. Het is echt een race tegen de klok om op tijd het geneesmiddel te vinden en in Nederland te krijgen. Het leven van zijn opa staat op het spel. Zal Stefan op tijd zijn?

Helma Camp is de schrijfster van 'Het comavirus'. Door haar vele reizen naar onder andere de jungle en de bush weet ze de sfeer van die gebieden goed  te beschrijven. Dit boek is haar eerste boek, haar debuut. Naast de hoofdstukken gebruikt Helma Camp ook dagdelen om de tijd weer te geven die nog over is om opa te redden.

Op het omslag van het boek 'Het comavirus' staat een stempel. Wanneer je Peru binnenkomt, krijg je net zo'n stempel in je paspoort. In deze stempel staat de glanzende titel van het boek, de uitgever en de schrijfster. Maar dat is niet alles. Ook een pistool dat een kogel afvuurt, een pijl en twee kogelgaten. Spannender kan het niet. 'Het comavirus' is een echt stoer verhaal waarbij de helden winnen en de slechteriken verliezen.

Nog iemand die in coma raakt en zelf een avontuur beleeft is Isa in het boek 'Isa's droom' van Marco Kunst.

Jessica.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.