Het BoekenliefjeHelen Docherty

Terug naar lijst
 

Het Boekenliefje

Titel: Het Boekenliefje
Auteur: Helen Docherty
Uitgeverij: Clavis, 2013
ISBN: 978 90 448 2027 0
Illustraties: Thomas Docherty

Terug naar lijst

Boekenliefdesverdriet

‘In elk bed van Holletje-in-het-Bos werd een verhaaltje gelezen voor het slapengaan.’ Verhalen over vuurspugende draken, zwervende piraten en toverende heksen. Kan jij dan nog wel slapen?

Konijntje Lisa Langoor nestelde zich in bed en openende haar boek voor een verhaal… en precies op dat moment kwam een klein wezentje het dorp binnengevlogen.

De tekening bij deze tekst is wel twee bladzijden groot en straalt een mysterieuze sfeer uit. Illustrator Thomas Docherty neemt je mee naar een wereld vol geheimzinnigheid. Lees maar hoe spannend het wordt.

‘Lisa merkte niet dat haar gordijnen bewogen en voor ze wist wat er gebeurde, was haar verhalenboek verdwenen!’ En niet alleen bij Lisa. Verderop keken drie uiltjes met grote ogen… Hun boek was weggevlogen. Bij de familie Eekhoorn zag het jongste eekhoorntje dat haar lievelingsboek was weggegrist. ‘Het gebeurde allemaal in een flits.’ En dat avond na avond. ‘De planken waren nu bijna leeg. Lisa Langoor was vastbesloten om de Boekendief te vinden.’

Hoe bang Lisa ook was, nog diezelfde avond maakte ze een val. Vele uren later hoorde ze allerlei geluiden en zag ze een lange schaduw. Haar hartje klopte in haar keel maar dappere Lisa riep hard naar het ding daarbuiten: ‘Stop met stelen! Wij willen onze boeken terug! EN NU METEEN!’

Welke dief zou hierop reageren? Niemand, toch? Maar schrijfster Helen Docherty geeft een onverwachte wending aan het verhaal.

‘Ik.’
‘Wie is ik?’
‘Ze noemen me Boekendiefje.’
Lisa: ‘Luister, het was helemaal niet lief wat je deed.’
‘Ja, maar ik wilde zo graag dat iemand me een verhaaltje voorlas voor het slapengaan!’

Helen Docherty bedacht het verhaal van ‘Het Boekenliefje’. De tekst is in grote letters geschreven en is niet moeilijk te begrijpen. De prenten van Thomas Docherty vullen de tekst goed aan, zodat het net lijkt of je echt in Holletje-in-het-Bos bent en samen met Lisa Langoor op zoek gaat naar de verdwenen boeken. De gezichtsuitdrukkingen van de dieren uit Holletje-in-het-Bos maken dat je met ze meeleeft. Het is ook niet niks allemaal. Je zal het maar meemaken dat al je boeken zomaar verdwijnen.

Maar op zo’n schattig Boekendiefje kan Lisa natuurlijk niet lang boos blijven. Het Boekendiefje wil immers precies hetzelfde als alle andere dieren in Holletje-in-het -Bos: voorgelezen worden! Samen bedenken Lisa en het Boekendiefje een manier waarop de gestolen boeken weer op hun plek terecht komen. Het Boekendiefje wordt Boekenliefje. En nu… Elke avond wordt voor het slapengaan in Holletje-in-het-Bos ook voor het Boekenliefje een verhaaltje voorgelezen. Een leuk, grappig, spannend, vreemd of vrolijk verhaaltje.

Luister je ook mee?

Paula.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.