Het BoekenbosHieke van der Werff

Terug naar lijst
 

Het Boekenbos

Titel: Het Boekenbos
Auteur: Hieke van der Werff
Uitgeverij: De Vier Windstreken, 2013
ISBN: 9789051163209
Illustraties: John Rabou

Terug naar lijst

Alleen in een nieuw pretpark

Heb je er ook wel eens over gedroomd om alleen door een nieuw pretpark te lopen? Geen rijen. Nooit wachten. Alle attracties uitproberen. De eerste zijn die door het park loopt. Het lijkt allemaal heel leuk, maar als het Esther en Karima overkomt, blijkt het een stuk enger te zijn dan ze dachten! Zij zitten opgesloten in het nieuwe pretpark ‘Het boekenbos’ en kunnen alleen de uitgang vinden door alle attracties in te gaan en de codes op te speuren. En dat is lang niet altijd leuk:

Karima sprong opnieuw overeind. ‘Nee Esther, stop! Echt!” schreeuwde ze. De tranen sprongen in haar ogen. ‘Nu druk ik niet meer naar buiten. Echt niet!’ Het lukte mij nu ook niet meer om te glimlachen. Mijn buik trok zich samen en ik voelde het bloed uit mijn gezicht wegtrekken.

‘Het boekenbos’ is een heel spannend boek. Niet alleen omdat de kinderen op een plaats zijn waar nog nooit een kind is geweest. Maar ook omdat er dingen gebeuren die zij, en jij als lezer, niet verwachten! Er loopt een man rond, van wie ze niet weten wat hij doet of waarom hij daar is. En dan heb je ook nog Rik die allemaal roet in het eten gooit. Door hem weet niemand dat zij zitten opgesloten! Gelukkig komt hij hen helpen en zitten ze niet met z’n tweeën, maar met z’n drieën vast.

‘Goed, dan gaan we zelf proberen om eruit te komen,’ zei Rik. ‘En jij kliert niet één keer meer,’ sprak Karima dreigend. Ze pakte haar midgetgolfstick. ‘Ik vond het juist zo geinig hoe jij me net kietelde,’ plaagde Rik. Hij glimlachte oprecht aardig en dat had ik hem nog niet zo vaak zien doen.

Opgesloten zitten en samen raadsels oplossen zorgt ook voor goede dingen. Rik leert de meiden beter kennen en zij ontdekken dat Rik niet alleen een klier is, maar komen er ook achter hoe hij écht is. Dat is heel goed gedaan door Hieke van der Werff. Het verhaal is niet alleen spannend, maar ook goed uitgewerkt. Ieder personage lijkt echt en heeft verschillende eigenschappen. De realistische potloodtekeningen passen goed bij de personages en maken het verhaal nog levendiger.

Het boek zorgt ervoor dat je heel goed oplet tijdens het lezen. Je leest allerlei gesprekken, maar er worden ook veel uitdrukkingen gebruikt. Je kunt titels van anderen boeken ontdekken zoals Geronimo Stilton of Harry Potter en als je héél goed oplet, kun je eerder de code kraken dan de drie kinderen. Kortom: een spannend boek waarbij je zelf ook moet nadenken!

Julie.

Als je dit boek leuk vond, dan vind je misschien ook ‘Heksenhuis’ leuk!
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.