Het boek van HamletHrefna Bragadottir

Terug naar lijst
 

Het boek van Hamlet

Titel: Het boek van Hamlet
Auteur: Hrefna Bragadottir
Uitgeverij: Clavis, 2015
ISBN: 978 90 448 2667 8
Illustraties: Hrefna Bragadottir

Terug naar lijst

Hoofdrol in eigen boek

Zou je ook wel eens het hoofdpersonage in een boek willen zijn? Een boek geschreven over jou? Hamlet droomt ook van een boek waarin hij de hoofdrol speelt.

Hamlet is een bijzonder fantasiedier dat gek is op boeken. Hij leest veel verschillende boeken. Hij verzucht: ‘Bestond er maar een boek over mij!’ Dan ziet hij een aankondiging voor een boekauditie. Daar maak je kans om de hoofdrol te spelen in een boek. Hamlet gaat er heen, net als veel andere dieren. Het publiek en de jury zijn helemaal weg van de andere dieren. Die krijgen daarom allemaal een eigen boek!

Wanneer Hamlet aan de beurt is, laat hij zien wat hij allemaal kan: hij zingt, danst, gaat op zijn hoofd staan en laat zien dat hij goed kan acteren. Hij vindt zichzelf gewoon perfect voor in een boek. Maar het publiek en de jury vinden Hamlet helemaal niet zo perfect: ‘Hm, dit is duidelijk niet wat we zoeken.’ En de volgende is aan de beurt. Hamlet kijkt beteuterd naar de andere dieren die wel een eigen boek hebben gekregen. De dieren geven Hamlet advies. Ze geven tips die Hamlet helemaal niet ziet zitten. Hamlet wil gewoon zichzelf zijn. Hamlet geeft het op: ‘Het is te moeilijk. Ik wil geen eigen boek meer! Ik wil gewoon naar huis!’

Zou de wens van Hamlet toch nog uitkomen en krijgt hij de hoofdrol in een eigen boek? Dat moet je zelf maar lezen in ‘Het boek van Hamlet’.

De tekst van Hrefna Bragadottir is kort maar toch uitgebreid genoeg om een leuk verhaal te vertellen. Het boek doet denken aan de audities die je veel op televisie ziet. Van het boek kun je leren dat het belangrijk is dat je jezelf blijft. Gelukkig heeft Hamlet dat in ieder geval al geleerd.

De tekst is op verschillende manieren op de bladzijde neergezet. Soms staan het in een tekstballon of midden op een pagina. Zo blijft het boek leuk om te lezen. De tekeningen zijn door de auteur gemaakt. Het is bijzonder om een boek te lezen dat over boeken gaat. De tekeningen zijn gemaakt met kleurpotlood en ingekleurd met zachte kleuren. De tekeningen zijn vaak erg grappig. Zo draagt een enorme leeuw een klein broekje en is er een meisje dat de wolf laat schrikken. Er valt veel in de tekeningen te ontdekken waarin dieren een rol spelen!

Het einde van het verhaal komt plotseling, maar is eigenlijk ook wel bijzonder omdat het gaat over het boek dat je zelf leest. Het is dan ook een verrassing om de kaft van het boek dat je leest, in datzelfde boek te zien.

Dus wil je een dierenboek lezen over boeken en jezelf blijven? Dan moet je ‘Het boek van Hamlet’ zeker een keer lezen!

Ingrid vd H.

Vond je dit boek leuk? Lees dan ook ‘Held op sokken’ van Bette Westera.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.