Sinterklaasje, kom maar binnen!Vivian den Hollander

Terug naar lijst
 

Sinterklaasje, kom maar binnen!

Titel: Sinterklaasje, kom maar binnen!
Auteur: Vivian den Hollander
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf, 2003
ISBN: 978 90 269 9733 4
Illustraties: Juliette de Wit

Terug naar lijst

In de ban van Sinterklaas

Liedjes zingen voor de open haard, je schoen zetten, pepernoten eten en verlanglijstjes schrijven… Als Sinterklaas naar Nederland komt breekt die gezellige tijd weer aan. Ook in de kleuterklas van Bo en Gijs hebben de kinderen het alleen nog maar over Sint en Piet. Vivian den Hollander schrijft in 'Sinterklaasje, kom maar binnen!' op een zeer herkenbare manier over wat er allemaal gebeurt vanaf het moment dat Sint in Nederland aankomt tot aan pakjesavond.

De komst van Sinterklaas is natuurlijk één groot feest, maar het is tegelijkertijd ook heel erg spannend. Tenminste, dat vindt Bo. Zou Zwarte Piet 's nachts wel komen om iets lekkers in haar schoen te doen? Voor de zekerheid zingt ze alle sinterklaasliedjes extra hard, samen met haar vriendje Gijs. Dat móet Piet wel horen. En als hij dan toch langskomt, kan ze net zo goed alle schoenen en laarzen die ze kan vinden voor de open haard zetten. Krijgt ze lekker veel.

Behalve thuis heeft het sinterklaasvirus ook op school toegeslagen. Samen met juf Hanneke bedenken de kleuters toneelstukjes en ook in de klas mogen ze hun schoen zetten. Maar echt spannend wordt het pas als Sint en Piet op de school komen. Ze komen zelfs bij Bo en Gijs in de klas, mét een zak vol cadeautjes! Tenminste, als ze Pakjespiet kunnen vinden, want die is opeens verdwenen. En zonder hem zijn er ook geen pakjes...

Het voorlezen van 'Sinterklaasje, kom maar binnen!' nodigt kleuters uit om zelf te vertellen hoe zij de sinterklaasperiode beleven. Alles wat er in het verhaal gebeurt, past bij wat de lezer zelf meemaakt of mee zou kunnen maken. Het is een goede keuze geweest van schrijfster Den Hollander om de hoofdstukken simpel en eenvoudig te houden. Vooral voor jonge kleuters, voor wie dit boek bedoeld is, is alles wat er rondom Sinterklaas gebeurt al spannend genoeg. De tekeningen van Juliette de Wit zijn net zo rustig als het verhaal. Alles straalt gezelligheid uit, en de enthousiaste schrijfstijl van Den Hollander werkt aanstekelijk: je kunt bijna niet wachten tot 5 december!

Om helemaal in de stemming te komen, zit er bij 'Sinterklaasje, kom maar binnen!' een kleurboekje, waarin ook sinterklaasliedjes staan. Wanneer je een beetje oefent met zingen, word je zeker niet overgeslagen door Sint en Piet!

Juulke.


Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.