Heartbreakhotel door Izzy LoveManon Sikkel

Terug naar lijst
 

Heartbreakhotel door Izzy Love

Titel: Heartbreakhotel door Izzy Love
Auteur: Manon Sikkel
Uitgeverij: Moon, 2013
ISBN: 978 90 488 1717 7
Illustraties:

Terug naar lijst

De nieuwe Izzy Love; over de liefde en gebroken harten

Een écht meidenboek. Dat is het nieuwste deel van Izzy Love zeker! En natuurlijk gaat het, net als de vorige delen, weer over de liefde. Izzy Love is een boekenreeks die gaat over het meisje Izzy Love. Zo noemt Isabella (of Isa voor vrienden) zich als ze over de liefde schrijft op haar weblog. Daar deelt ze alles wat met de liefde te maken heeft; ze vertelt verhalen, geeft lezeressen tips en beantwoordt hun liefdesvragen. In dit nieuwe deel van de serie, ‘Heartbreakhotel’, ondervindt Isabella echter de minder leuke kanten van de liefde: het liefdesverdriet.

Tristan, Isabella’s eerste liefde (die je wellicht nog kent uit het eerste boek) is weer terug in Nederland. Hij logeert bij zijn oom en tante die de eigenaar zijn van Heartbreakhotel, een hotel waar mensen hun gebroken hart kunnen helen. Vol verdriet komen ze aan en ze gaan weer iets vrolijker weg, maar voor Isa geldt dat andersom.

‘Isa voelt een gekke kriebel in haar buik. En dat is niet van verliefdheid deze keer. Het is net alsof ze in de toekomst kan kijken. En deze twee die daarbuiten staan, zijn niet pluis. (…) Kun je iemand vervelend vinden alleen door naar hem of haar te kijken? Vraagt Isa zich af. Bestaat er zoiets als haat op het eerste gezicht?’

In het begin lijkt het allemaal fantastisch, lekker met Tristan en zijn vrienden rondhangen in het hotel. Maar Isabella’s problemen worden in het hotel alleen maar erger als Vanessa en Edward ook daar verblijven. Hoe zit dat met Tristan? Waarom vindt ze Vanessa zo vervelend? En wat wil Edward van haar? Zou het allemaal nog goedkomen?

‘Heartbreakhotel’ is een boek dat lekker weg leest en over echte meidenproblemen gaat. Het is heel herkenbaar, niet alleen de liefdesproblemen maar ook de saaie volwassenen, vervelende broertjes en gekke vriendinnen zal ieder meisje herkennen. Aan de ene kant is het boek heel modern, je herkent allemaal dingen uit je dagelijks leven. Spelletjes, apps, het taalgebruik en zelfs liedjes komen terug in het verhaal. Aan de andere kant wordt er juist verwezen naar klassieke liedjes en teksten, zoals de titel van het boek en de naam van het hotel.

Net als de rest van de reeks is dit een ideaal boek om op het strand te lezen. De vorige boeken waren allemaal een groot succes bij een grote groep kinderen en in een paar jaar tijd is de schrijfster, Manon Sikkel uitgegroeid tot een bekende kinderboekenschrijfster. In 2012 won ze zelfs de prijs van de Kinderjury! Haal het boek snel in huis en kom erachter of jij ook verslingerd raakt aan deze serie!

Julie.

Vind je deze serie leuk? Dan spreken de ‘Hoe –over-leef-ik…’ of ‘Dagboek van een muts’ reeksen, je vast ook aan!

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.