Grrrrr!Rob Biddulph

Terug naar lijst
 

Grrrrr!

Titel: Grrrrr!
Auteur: Rob Biddulph
Uitgeverij: Gottmer, 2016
ISBN: 978 90 257 6222 3
Illustraties: Rob Biddulph

Terug naar lijst

Beer van het jaar

Misschien beoefen je ook wel een sport en wil je als je aan een wedstrijd meedoet graag winnen. Maar is dat het allerbelangrijkste?

In het woud wordt de jaarlijkse wedstrijd voor beren gehouden. De winnaar wordt Beer van het jaar. Zou grizzlybeer Freddie ook dit jaar winnen? Eigenlijk kan hij alles heel goed: vissen, hoelahoepen en mensen laten schrikken. Freddie is vooral bekend vanwege zijn grom: Hij oefent zijn grom heel alleen, alle dagen. Hij woont ook alleen, maar je hoort hem niet klagen.

Freddie is trots op alle prijzen die hij al heeft gewonnen met zijn grom. Maar de dag voor de wedstrijd meldt Boris zich aan. Deze beer is nieuw en wil winnen. Hij is veel groter dan de andere beren en hij kan goed grommen. Dan sluipt Boris ’s nachts het hol van Freddie binnen. Wat heeft hij daar gedaan?

Eindelijk is de dag van de wedstrijd aangebroken, maar wat is dat?: ´Die ochtend wordt Fred zonder stemgeluid wakker. Geen grommetje komt uit zijn keel. Arme stakker! Zijn grom is verdwenen. Het is toch niet waar?! Zo wordt hij natuurlijk nooit Beer van het Jaar.´ De dieren in het bos willen Freddie graag helpen en gaan op zoek naar zijn grom. Net op tijd is Freddie terug voor de wedstrijd. Alles gaat goed totdat Freddie moet grommen. Alle dieren grommen met hem mee zodat de Grrrommofoon toch een hoog cijfer aangeeft.

En dan gebeurt het! Beer Boris schrikt zo van het gegrom van alle dieren dat er iets onder zijn trui vandaan valt. Het is de grom van beer Freddie… beer Boris had hem stiekem gestolen. Freddie hoopte door de wedstrijd te winnen dat hij vrienden zou krijgen. Zou dat nu nog lukken nu blijkt dat hij een boef is?

‘Grrrrr!’ van Rob Biddulph leest lekker vlot doordat het op rijm is geschreven. Daarnaast is de tekst ook erg grappig bedacht. Zo moeten de beren mensen laten schrikken. Dat er een Grrrommofoon wordt gebruikt om het geluid van de grom te meten is erg origineel. Er wordt veel gespeeld met hoe de letters op de bladzijde staan. De ´Grrrrr´ bijvoorbeeld wordt vaak over twee pagina’s weergegeven.

De tekeningen zijn gemaakt door de auteur. Hij heeft ze met de computer gemaakt waardoor ze er strak uitzien. Ook om de tekeningen kun je lachen. Heb jij wel eens een beer gezien met een snorretje en een bril, of een vlinderdasje? De kleuren zijn helder en vrolijk en bevatten veel grappige details. Kijk maar eens wat er aan het gewei van het hert hangt wanneer zij brult!

‘Grrrrr!’ is een grappig en origineel boek dat je zeker een keer moet lezen!

Ingrid vd H.

Vond je dit boek leuk? Lees dan ook 'De wonderlijke hoed van Beer' van Imai Ayano.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.