Gossip girlCecily von Ziegesar

Terug naar lijst
 

Gossip girl

Titel: Gossip girl
Auteur: Cecily von Ziegesar
Uitgeverij: Gottmer, 2003
ISBN: 978 90 257 3650 7
Illustraties:

Terug naar lijst

De wereld van de Gossip

Roddelen…iedereen doet het wel eens. Over het kapsel van die ene vriendin, de nieuwe liefde van je buurman. Roddelen kan over alles gaan. En als je iets graag wilt weten, heeft iedereen in zijn omgeving wel een echte roddeltante, een 'gossip girl' die op alles antwoord heeft.

Zo'n roddeltante is de hoofdpersoon in 'Gossip Girl'. De schrijfster van het originele boek, Cecily von Ziegesar, noemt Gossip Girl 'het zusje van Carrie uit Sex and the City'. Gossip Girl woont in New York, waar ze met haar vrienden woont en uitgaat. Gossip Girl schrijft: 'We kunnen onbeperkt beschikken over geld en drank en wat we maar willen, en omdat onze ouders bijna nooit thuis zijn, hebben we bergen privacy. Het is een luxeleventje, maar iemand moet het toch leven'.

Via e-mail geeft Gossip Girl commentaar op het leven van haar vrienden. Zou Blair nou wel of niet naar bed gaan met haar vriend Nate? Houdt Nate van Blair of toch van de mooie Serena die terug is van kostschool? Vragen waar Gossip Girl over roddelt met de meiden en jongens die op dezelfde feestjes rondlopen als Blair, Serena en Nate. Allemaal rijke, mooie en succesvolle leerlingen van een luxe privé-school in New York.

Blair en haar vriendinnen gaan uit en drinken veel alcohol, waar hun ouders achter staan 'zolang ze maar goede cijfers halen, er goed uitzien en hun ouders niet voor schut zetten'. 'Gossip Girl' is het debuut van Cecily von Ziegesar. De schrijfster zelf is pas 25 en ging ook naar een luxe school in New York, dus ze weet waar ze het over heeft.

Maar wie is Gossip Girl zelf? Ze onthult haar ware identiteit niet en toch zoekt iedereen haar via e-mail op voor de laatste roddels. Dit geeft een surrealistische draai aan het boek. Het lijkt alsof schrijfster Von Ziegesar in het midden wil houden wat de realiteit is en wat niet. De vlotte schrijfstijl is zeer herkenbaar voor de meiden en jongens van nu en het boek boeit enorm door de diverse verhaallijnen van de glamourachtige personages.

Zoals bij Gossip Girl past, heeft ze een eigen website:www.gossipgirl.nl waar je meer rariteiten en weetjes kan vinden over de bruisende woonplaats van Gossip Girl: New York. In het Nederlands worden nog vier boeken uitgebracht over deze bijzondere Gossip Girl en misschien worden de boeken wel verfilmd.

Liselotte.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.