Gloeiende voetenEdward van de Vendel

Terug naar lijst
 

Gloeiende voeten

Titel: Gloeiende voeten
Auteur: Edward van de Vendel
Uitgeverij: Querido, 2004
ISBN: 978 90 451 0124 8
Illustraties:

Terug naar lijst

Twee hele vreemde vrienden

'De ochtend begon mooi, met breed wit licht door de ramen en een bonkend hart. Er is iets, dacht Claudio toen hij zijn ogen open wilde doen, er is iets, en toen hij ze opendeed wist hij het weer. Het was vakantie, hij was jarig en er lagen twee onverwachte vrienden plat op zijn computertafel te slapen'.

'Gloeiende voeten' is het nieuwe boek van Edward van de Vendel. De schrijver die je misschien wel kent van de versjesbundel 'Superguppie', de jeugdroman 'De dagen van de bluegrassliefde' of 'Gijsbrecht'. Van de Vendel heeft niet alleen versjes, kinderboeken en jeugdromans geschreven, maar ook prentenboeken, informatieve boeken, liedjes en toneelstukken. Hij heeft met verschillende boeken prijzen gewonnen, zoals twee Gouden Zoenen, de Woutertje Pieterseprijs en een Zilveren Griffel.

In het boek 'Gloeiende voeten' is Claudio bijna jarig. Hij wordt tien en heeft zin om het te gaan vieren met zijn ouders en zijn opa en oma. Maar Claudio vraagt zich af of het wel een leuke verjaardag wordt, want zijn moeder is niet thuis. Zij is geadopteerd en weet sinds kort dat haar zus in Amerika woont. Daar ze is nu op bezoek. En zou er op zijn verjaardag nu eens geen ruzie gemaakt worden tussen opa, oma en zijn ouders?

Dan loopt alles toch anders dan Claudio had verwacht. Net voordat de klok twaalf uur slaat, verschijnen er twee vreemde figuren in zijn kamer, Duiv en Jesse. Ze hebben lange witte jurken aan en het raarst is nog wel dat ze gloeiende voeten hebben! Duiv en Jesse raken bevriend met Claudio en komen vaak bij hem langs. Het zijn twee rare, maar vooral grappige figuren, die je vaak aan het lachen maken. De twee vrienden laten Claudio zien dat hij degene is, waar iedereen in de familie naar luistert. En zo ontstaat er een plan om zijn familie weer samen te krijgen. Maar of dat gaat lukken?

'Gloeiende voeten' is een humoristisch boek, geschreven in een aparte stijl. Omdat je leest wat Claudio denkt en hoe hij de dingen beleeft, wordt niet alles gelijk duidelijk. Je moet aan het begin even wennen aan deze manier van schrijven, maar als je er eenmaal in zit, wil je alleen nog maar lezen!

Het blijft tot aan het eind spannend of Claudio's plan zal slagen. De dingen die Claudio met Duiv en Jesse beleeft, zijn grappig en heel herkenbaar. De streken van de twee vreemde vrienden van Claudio zorgen ervoor dat het verhaal luchtig blijft. Want een moeder die steeds naar Amerika vertrekt, ruzie in de familie en bang zijn dat je ouders uit elkaar gaan, zijn geen makkelijke dingen om een boek over te schrijven. Toch wordt het verhaal niet te zwaar; je blijft er om lachen.

Stephanie.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.