Gek hondjeAdam Stower

Terug naar lijst
 

Gek hondje

Titel: Gek hondje
Auteur: Adam Stower
Uitgeverij: C. de Vries-Brouwers, 2011
ISBN: 9789053416662
Illustraties: Adam Stower

Terug naar lijst

Gevonden: een heel gek hondje

Kleur: bruin
Maat: groot en mollig
Staart: kort
Voeten: groot heel erg groot
Poten: ja (vier)
Ruikt naar: natte dekens en koekjes

Op een morgen vindt Lara een wel heel gek hondje in de tuin. Hij is bruin en heeft vier poten en hij is hartstikke groot! Lara wil graag voor het hondje zorgen en hoopt dat haar mama dat ook goed vindt. Maar mama zegt dat het hondje misschien een ander thuis heeft, en dat zijn baasje hem nu misschien wel heel erg mist. Lara maakt een poster die ze buiten ophangt, zodat het baasje weet dat zijn gekke hondje gevonden is.

Maar waarom is het hondje nu zo gek? Hij doet niet wat de andere hondjes doen. Hij eet zijn hondeneten niet op, hij doet geen trucjes, hij luistert niet. Hij gaat op twee benen staan en brult, hij schraapt met zijn kont tegen een boom, hij jaagt op de andere honden en hij eet de hele ijsbak van de ijscoboer leeg. En toch is Lara gek op dat gekke hondje! Samen beleven ze een fantastische dag. Ze gaan zelfs met de trein, steken samen hun hoofd uit het raam en wapperen lekker in de wind.

Het gekke hondje is zo lief en groot en zacht! Wat moet het heerlijk zijn om zo’n hondje te hebben en daar dan mee te knuffelen. Ook Lara ziet er superlief uit. Ze heeft schattige kleine laarsjes met kleine beentjes erin. Ze heeft een leuke houtje-touwtje jas aan en een warme muts op. En ze heeft een hele lange sjaal, die ze over de grond laat slingeren. Die lange sjaal knoopt ze om de hals van het gekke hondje. Dat moet een zachte halsband zijn!

‘Gek hondje’ is een fijn en gek boek dat je aan het lachen maakt. Je moet lachen om dat wel hele grote hondje, maar ook om die stoere Lara, die zomaar haar sjaal om de grote nek van het hondje knoopt, ‘kom maar’ zegt en hem mee op pad neemt. Daar staat ze neus aan neus met die enorme pluizebol, die toch wel erg scherpe klauwen heeft, en ze is helemaal niet bang.

De aquarellen van Adam Stower zijn mooi kleurrijk en ze vullen soms de hele bladzijde. Het geluk van Lara met haar hondje straalt van de bladzijdes af. Maar toch knaagt er iets bij Lara. Stilletjes hoopt ze dat niemand de poster ziet, waarop staat dat ze het gekke hondje gevonden heeft. Als de bel gaat zit ze gespannen met het gekke hondje te wachten op de trap, terwijl haar moeder opendoet. Komt alles nog goed met Lara en het gekke hondje?

Lotte.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.