Flits De NieuwsjagersMirjam Oldenhave

Terug naar lijst
 

Flits De Nieuwsjagers

Titel: Flits De Nieuwsjagers
Auteur: Mirjam Oldenhave
Uitgeverij: Ploegsma,2011
ISBN: 978 90 216 6925 0
Illustraties: Rick de Haas

Terug naar lijst

Het echte nieuws staat op Flits.nl

Heb jij al wel eens een boek van Mirjam Oldenhave gelezen? Dan weet je dat ze goed schrijven kan! Ze schrijft over van alles. Over school, je weet wel, Mees Kees. Maar ook spannende verhalen. En vooral: boeken over kinderen zoals jij, die van alles beleven. En weet je? In het boek ‘Flits De nieuwsjagers’ komt alles bij elkaar. Door de ogen van Daan beleef je een superspannend avontuur op school.

Daan en Lotte werken bij de schoolkrant. Lotte wil journalist worden, maar ze mogen alleen blaadjes vol oud nieuws aan elkaar nieten. Wie leest dat nou?
‘Er staan geen nieuwtjes in, maar oudjes’, vind de stoere Toni, die na een vechtpartij voor straf Daan en Lotte moet komen helpen. ‘Jullie zitten voor niks te nieten, en voor niets te niksen.’
Het echte nieuws? Dat ligt in de prullenbak. Briefjes vol anonieme berichten over Boelie en zijn bende. Boelie is de schrik van de school, en iedereen is bang voor hem. Dat is ook niet zo gek, als je leest wat hij allemaal uitspookt. En de meesters en juffen? Die hebben niks door.

Daan, Lotte en Toni besluiten om samen met Daans nichtje Fleur zelf een schoolkrant te maken. Een krant met foto’s, interviews, en een echt onderzoek. Alleen: meneer Geurts, het hoofd van de school, werkt niet mee. Wat nu? Hoe maak je een schoolkrant die door iedereen gelezen wordt, maar waarvan niemand mag weten dat jij hem gemaakt hebt? Gelukkig is daar Annabel.nl die kan toveren op haar computer. Zij draait een gave website in elkaar voor Flits! De online krant voor alles wat niet in de schoolkrant mag. Daan, die het allemaal ook wel erg spannend vindt, wordt fotograaf. Vanaf nu doet hij dingen waarvan hij dacht dat hij ze nooit zou durven!

‘Oke, ik doe het’, zei ik ineens. ‘Ik ga Boelie achtervolgen, net zo lang tot hij een echte misdaad pleegt. En dan maak ik een foto’. Het klonk heel stoer, maar ik meende het echt……‘Maar Daan, dat soort dingen durf jij toch niet?’ vroeg Fleur. ‘Nou en?’ antwoordde ik.

Zullen Daan en zijn vrienden Boelie kunnen ontmaskeren? En moeten ze eigenlijk wel doorgaan met Flits? Hoe dit afloopt? Lees het boek maar! Dat het verhaal vanuit Daan verteld wordt, maakt het extra spannend. Het zorgt er ook voor dat je je goed kunt inleven. Daar helpen de tekeningen van Rick de Haas trouwens ook goed bij! Kijk maar eens naar de speurplaten van het schoolplein. Je leert er net zo goed van spioneren als Daan! En wist je dat hij ook de foto’s tekende die Daan stiekem maakt?

‘Zo, nu weten jullie alles. Nou ja, bijna alles…’

Marieke.


 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.