Feodoor heeft zeven zussenMarjet Huiberts

Terug naar lijst
 

Feodoor heeft zeven zussen

Titel: Feodoor heeft zeven zussen
Auteur: Marjet Huiberts
Uitgeverij: Gottmer, 2007
ISBN: 978 90 257 4085 6
Illustraties: Sieb Posthuma

Terug naar lijst

1 x 7 zussen = (te) veel?

'Feodoor heeft zeven zussen.
Zeven grote drukke zussen
Daar zit Feodoor dan tussen
Nou, ik geef het je te doen.'

Zo begint dit prentenboek over de kleine Feodoor met al zijn zussen. Feodoor heeft het niet zo makkelijk, want zijn zeven zussen zijn gewoon té dol op hem. Zo dol dat Feodoor er gek van wordt. Maar wat wil je ook: elke avond 21 nachtkussen, en daarna zeven zussen knus bij hem in bed en ‘s ochtends zeven broekjes, zeven jasjes, zeven bloesjes en zeven dasjes om uit te kiezen. En voelt hij zich een dag niet zo lekker, dan stormen er zeven dokters zijn slaapkamer in, rukken de zussen veertien versgeperste sapjes, zeven appeltjes in stukjes en 21 Donald Duckjes aan…… Pfff, dan wil je wel eens even vluchten en dat probeert Feodoor dan ook. Op een ochtend roept-ie luid:

'Ik ben het weekend weg!
Ik ga vannacht kamperen bij de coniferenheg.'

Maar, jammer voor Feodoor, de zussen gaan natuurlijk gewoon mee en zorgen voor zeven plunjezakken met campingspullen, zeven tentjes en zeven wc-rollen en natuurlijk zeven kampvuren. Feodoor sluipt dan maar stiekempjes weg bij het zoveelste couplet van ‘Potje vet’ en slaapt die nacht heerlijk alleen in het grote bed!

'Feodoor heeft zeven zussen' is een erg grappig prentenboek. Heerlijk om voor te (laten) lezen met al die leuke, lekker lopende rijmpjes van Marjet Huiberts. En heerlijk om naar de platen van Sieb Posthuma te kijken. Hij tekent Feodoor als een ernstig klein mannetje, altijd in het zwart gekleed, met daar om heen als zeven kleurige wervelwinden zijn zeven zussen, met veertien lange armen en veertien dunne beentjes en zeven grote strikken. In rood, blauw, geel, groen, roze, paars en violet spatten de zussen van de bladzijden af, maar je kijkt toch vooral naar Feodoor en leeft met hem mee. Met een voorzichtig glimlachje of met een blik van ‘ach laat ze maar, ze weten niet beter’ doorstaat hij zijn lot. Als je niet beter wist, zou je hem zo mee willen nemen om ’m even te verwennen. Maar dat is nu wel het laatste wat Feodoor nodig heeft!

Gelukkig is er ook wat goeds aan zo’n hoeveelheid zussen, want zijn vijfde verjaardag is een groot feest met zeven mooi versierde stoelen gevaarlijk op elkaar gestapeld en veertien prachtige cadeau’s en vijfendertig kaarsjes op zeven taarten. Je kunt met dit boek heel goed de tafel van zeven leren, maar nog leuker is het om het boek aan je kleine broertje voor te lezen (of aan je grote zus natuurlijk)!

Marjolein.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.