Feest!Arnoud Wierstra

Terug naar lijst
 

Feest!

Titel: Feest!
Auteur: Arnoud Wierstra
Uitgeverij: Lemniscaat, 2010
ISBN: 978 90 4770310 5
Illustraties: Arnoud Wierstra

Terug naar lijst

Kleurrijk verhaal zonder woorden

Stel je voor dat je naar een verjaardagsfeestje gaat. Wat doe jij daarvóór dan allemaal? Ga je de hele dag op pad voor een mooi cadeau, en trek je je mooiste kleren aan? En wat zouden je vrienden doen voordat ze naar een feest gaan? Arnoud Wierstra heeft hier goed over nagedacht en maakte er een prachtig prentenboek over. In ‘Feest’ worden wel twaalf vrienden gevolgd, voordat ze naar een verjaardag gaan… maar dan tegelijkertijd! Eigenlijk zijn het dus twaalf verhalen in één! 

In ‘Feest!’ worden de twaalf verhalen van de vrienden steeds bij elkaar gezet op twee pagina’s, als een soort strip. Hierdoor kun je goed zien wat iedereen doet op een bepaald moment van de dag. Zo is de een al bezig met het maken van een cadeau terwijl de anderen nog slapen en komen de vrienden elkaar regelmatig tegen.

De illustraties van Arnoud Wierstra zijn speels, kleurrijk en erg gedetailleerd. Ze zitten ook vol met leuke grapjes. Deze beeldgrapjes zijn in het hele boek te vinden. Zo heeft het konijn een dekbed met een print van wortels (en leest hij een krant die The daily carrot heet), doet de tweeling in het verhaal écht alles tegelijk (zelfs naar de wc gaan!) en wast de stoere piraat in het boek zich tussen de kleine eendjes.

Er zijn de laatste jaren al heel wat tekstloze prentenboeken verschenen. Denk bijvoorbeeld aan ‘De gele ballon’ van Charlotte Dematons en ‘De Boomhut’ van Marije en Ronald Tolman. In deze boeken vertellen de prenten het verhaal. Wat ‘Feest!’ bijzonder maakt is dat er meerdere verhalen op één pagina staan. Je kunt de vrienden afzonderlijk volgen door het boek heen, maar je kunt ook ze ook allemaal tegelijk bekijken. Als de vrienden elkaar tegenkomen, lopen de verhalen ook door elkaar heen. Zo kun je eindeloos kijken en bladeren en nieuwe dingen blijven ontdekken.

‘Feest!’ is ook een zoekboek. Hierbij alvast een paar zoekopdrachten: kun jij de uitnodiging vinden die alle vrienden gekregen hebben? Zie jij Bert en Ernie van Sesamstraat? Hoe vaak zie jij het boek Pippi Langkous? En kun je op de laatste pagina ontdekken welke cadeaus van wie zijn?

‘Feest!’ is het schitterende eerste boek van Arnoud Wierstra. De kleurrijke, grappige illustraties maken 'Feest' een feest om naar te kijken. De auteur werkt in het dagelijks leven als psycholoog op middelbare scholen, maar hopelijk gaat hij ook nog veel meer van deze prachtige strip-prentenboeken maken. Er zijn nog heel wat onderwerpen om uit te kiezen, zoals wat je allemaal doet voor een eerste schooldag, of voor een vakantie. En weet je wat zo grappig is? Arnoud Wierstra viert zelf nooit zijn verjaardag…

Mirjam.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.