Fantasia VIIGeronimo Stilton

Terug naar lijst
 

Fantasia VII

Titel: Fantasia VII
Auteur: Geronimo Stilton
Uitgeverij: De Wakkere Muis, 2012
ISBN: 978 90 859 2202 5
Illustraties:

Terug naar lijst

Fantastisch Fantasia-avontuur

Er is stress op de redactie van De Wakkere Muis. Het boek Fantasia VI was zo’n groot succes dat de lezers rattenrap een nieuw deel willen. Maar Geronimo Stilton weet niet waarover hij moet schrijven. Daarvoor moet hij eerst een bijzondere droom hebben gehad. Gelukkig komt die al snel.

Zodra hij z’n ogen sluit, belandt Geronimo in een magische wervelwind van sterren. Hij wordt wakker van een krab die in z’n oor knijpt. Krap, de Zeven Zeeënkrab, is de boodschapper van de koningin en hij heeft een boodschap voor Geronimo.

“Ik, Florina de Fleur, Koningin van Fantasia, groet je Ridder zonder Vrees of Blaam! Welkom in mijn rijk en dank dat je bent gekomen om mij te helpen. Ook deze keer zal de opdracht moeilijk en niet zonder gevaar zijn. Deze keer neem je het op tegen de verschrikkelijke Zwarte Parel Tovenaar!”

Deze duistere tovenaar heeft duizend jaar opgesloten gezeten. Nu is hij weer vrij en op jacht naar de zeven talismannen. Zij geven degene die ze heeft, oneindig veel macht en kracht. De tovenaar wil ze hebben om alle inwoners van Fantasia naar zijn pijpen te laten dansen. Geronimo moet alles op alles zetten om dat te voorkomen!

Samen met Krap gaat Geronimo op zoek naar de talismannen. Op deze manier kan hij voorkomen dat ze in handen vallen van de Zwarte Parel Tovenaar. Ze reizen onder andere naar de Duizend Ogen en Duizend Oren Woestijn voor de Handdruk, naar het einde van de Fantasiahemel voor de Kristallen Veer en naar de Duistere Draaikolk voor de Gouden Parel.

Opeens viel er een huiveringwekkende, grote schaduw over ons heen… Gi-ga-gantisch, gi-ga-monsterlijk en gi-ga-eng: het was de schaduw van een enorme inktvis, Kalamarone! Hij kwam op ons afgezwommen met zijn lange tentakels. Zijn ogen keken me strak aan. Krap klampte zich aan me vast en riep angstig: ‘Dinges, nu zijn we er gedingest, eh geweest!’

‘Fantasia VII’ is alweer het zevende avontuur van Geronimo Stilton in de Fantasiareeks. Dat deze reeks leuk en spannend is, wist je natuurlijk al. Met een heleboel spelletjes, kijkplaten, recepten, mooie lettertypes en gekke woordgrapjes zijn de boeken allesbehalve gewoon. In ‘Fantasia VII’ doet Geronimo Stilton er nog een schepje bovenop. Bij het boek zit een 3D-bril waarmee je sommige pagina’s in 3D kunt bekijken. Zo lijkt het net of je midden in Fantasia zit.

Ook zijn er weer geurplaten, waarop je Fantasiaanse lucht kunt ruiken. Ontdek de geur van zoete appels, lekkere hapjes en dromen. Maar kom er ook achter hoe het skelet, het huis van de Zwarte Parel Tovenaar, ruikt. Daar wil je je neus liever niet te lang in steken… In het boek zelf daarentegen wel. Niet gek dus dat het de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2013 won!

Mirthe.

 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.