Fantasia VIGeronimo Stilton

Terug naar lijst
 

Fantasia VI

Titel: Fantasia VI
Auteur: Geronimo Stilton
Uitgeverij: De Wakkere Muis, 2011
ISBN: 978 90 8592 166 0
Illustraties:

Terug naar lijst

Kan Geronimo Stilton Fantasia opnieuw redden?

Een hoge golf sloeg over de Wervelwind en de boot steigerde als een op hol geslagen paard. Het zeil scheurde en de giek kwam op mijn kop terecht. KLAP! Het laatste wat ik voelde, was hoe het ijskoude water me opslokte. Even werd alles zwart om me heen, toen zag ik een enorme bol met de reflectie van een regenboog.

Wat begon als een spannende zeilbotenrace, eindigt voor Geronimo in een nieuwe bezoek aan Fantasia. Hij belandt in de onderwaterwereld van Aquarius. Net zoals in de vorige Fantasiadelen komt Geronimo niet zomaar in Fantasia terecht. Ook nu is het Rijk in gevaar. Dit keer is het de koningin der heksenkoninginnen, Kuruvinda, die de vrede in het Rijk bedreigt. Kuruvinda is de bewaakster van een machtige edelsteen met magische krachten: de Vuurrobijn. Maar nu heeft ze haar zinnen gezet op de Blauwe Saffier. Degene die beide stenen bezit, heeft een enorme macht over Fantasia! De enige manier om Kuruvinda tegen te houden is de voorspelling van de edelstenen uit te laten komen.

Twee stenen, worden samen één, als drie moedigen, tot drie keer toe, weten te verenigen wat nooit gescheiden had mogen worden: twee verliefde harten, twee radeloze echtgenoten en een moeder en een verloren kind. Alleen dan zal de Ochtendster de twee stenen raken. Voor eeuwig verenigd, brengen zij vrede!

Aquarioa, de directrice van Koraalrood (de Academie voor Feeën en Magiërs) vertelt Geronimo dat hij één van de drie moedigen uit de voorspelling is. Bepakt met geschenken van de feeën van Koraalrood, en in vermomming, reist Geronimo Stilton af naar het rijk boven het water. Onderweg ontmoet hij nog een moedige ridder, Azul, en samen met hem vervolgt hij zijn reis naar het gruwelkasteel van Kuruvinda. Daar wacht hen een grote verrassing…

Geronimo Stilton heeft het al eerder opgenomen tegen Strega, de heksenkoningin. Maar Kuruvinda is nog gemener en doet er alles aan om Geronimo en zijn medestrijders uit te schakelen. Zal het Geronimo lukken om Kuruvinda tegen te houden en de vrede in Fantasia voorgoed te herstellen?

Net zoals in de vorige vijf delen uit de Fantasiareeks zit ‘Fantasia VI’ boordevol extra’s, zoals spelletjes, raadsels, kleurrijke plattegronden, geurpagina’s en recepten. Geronimo Stilton is maar heel even in de onderwaterwereld Aquarius, maar voor iedereen die daar nog meer over wil weten is er goed nieuws: achter in het boek staat nog veel meer info over deze bijzondere wereld!

‘Fantasia VI’ is een magisch boek waarin zoveel te zien en te ontdekken valt, dat je het boek maar moeilijk weg kunt leggen. Dit vonden de kinderen die meededen aan de Kinderjury ook: ‘Fantasia VI’ won de Prijs van Nederlandse Kinderjury 2012!

Mirjam.

Als je nog meer boeken wilt lezen waarin veel te zien valt, lees dan ook eens Sofie en de pinguïns’ van Edward van de Vendel.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.