Fantasia VGeronimo Stilton

Terug naar lijst
 

Fantasia V

Titel: Fantasia V
Auteur: Geronimo Stilton
Uitgeverij: De Wakkere Muis, 2010
ISBN: 978 90 8592 1202
Illustraties:

Terug naar lijst

Het Rijk Fantasia is opnieuw in gevaar

Op een ochtend vindt Geronimo Stilton, uitgever van de Wakkere Krant, een mysterieuze brief op zijn bureau: ‘Kom morgenmiddag om 12 uur naar de top van het Rattengebergte, zie kruisje op de kaart op de achterkant. Ik verwacht je daar! Stel me niet teleur, ik reken op je!’

Samen met zijn lievelingsneefje Benjamin gaat Geronimo de volgende dag op weg naar het Rattengebergte. Wanneer Geronimo onderweg even wat wil drinken in een rivier, struikelt hij en komt terecht in een vreemde grot waar hij flauwvalt. Als hij weer wakker wordt is hij in het Rijk Fantasia! Geronimo wordt opgewacht door Laowyn, de zus van elfenkoning Cervus, en samen gaan ze op weg naar het elfenslot: De Gouden Citadel. Maar voordat ze daar aankomen, worden ze overvallen door een aardbeving.

Geronimo hoort van de elfen dat de aarde in Fantasia al de hele week schokt en beeft. Cervus de elfenkoning vraagt aan Geronimo of die hem wil helpen uit te zoeken waarom dat gebeurt. Geronimo Stilton zegt natuurlijk ja. Cervus stuurt hem naar Groot Gnosis, waar alle beroemde wetenschappers van Fantasia wonen:

Geologen, heksologen, vulkanologen, speleologen, maar ook dwergologen, reuzologen, trollologen, ikweetallesologen, ennogveelmeerologen en gespecialisserde specialisten, gespecialiseerd in hele speciale specialismen. Zo speciaal dat zelfs zij af en toe niet meer weten in wat…

In Groot Gnosis stuurt een van de wetenschappers hem naar de Pratende Bibliotheek voor een antwoord. Daar ontdekt Geronimo dat de aardbevingen het sterkst zijn in de buurt van de vulkaan De Vuurspuwer. Geronimo haast zich naar de elfen om het nieuws te vertellen. Maar ook de elfen hebben iets te vertellen: Gaja de feeënprinses is verdwenen en haar medaillon wijst richting De Vuurspuwer. Samen gaan ze op weg naar de vulkaan om Gaja bevrijden en het Rijk te redden van de aardbevingen.

‘Fantasia V’ is alweer het vijfde deel in de succesvolle Fantasiareeks. In elk deel reist Geronimo naar het rijk om magische wezens te redden en speciale opdrachten te vervullen. De delen zijn afzonderlijk van elkaar te lezen omdat er in elk deel genoeg verteld wordt over andere bezoeken aan het Rijk Fantasia en de inwoners. Net zoals in de andere boeken van Geronimo Stilton staan er op elke pagina woorden die een kleurtje of een bijzondere vorm hebben. Bovendien staan er ook zelfbedachte woorden in het boek, zoals ‘muizenissig’ en ‘rattenrap’. Ook staat het boek vol met woordgrapjes en gekke zinnen, die het verhaal nog grappiger maken. Daardoor lijken de Fantasiaboeken helemaal niet op andere boeken en is het lezen heel verrassend, maar ook wel lastig als je moeite hebt met lezen. Voor de fans van Geronimo Stilton is ‘Fantasia V’ weer gi-ga-geweldig en muizenissig spannend!

Mirjam.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.