Er zitten katten in dit boek!Viviane Schwarz

Terug naar lijst
 

Er zitten katten in dit boek!

Titel: Er zitten katten in dit boek!
Auteur: Viviane Schwarz
Uitgeverij: Van Goor, 2008
ISBN: 978 90 475 0679 9
Illustraties:

Terug naar lijst

Lekker spelen met Kleintje, Maneschijn en Henk

Ben jij ook zo dol op katten? Lekker met ze knuffelen en spelen. Wat een leuke dieren zijn het toch!

In ‘Er zitten katten in dit boek!’ liggen de katten Kleintje, Maneschijn en Henk te slapen en ze vinden het hartstikke leuk als jij met ze komt spelen. Je moet ze eerst gaan zoeken en wakker maken en dan begint de pret! Het zijn namelijk echte schattebouten.

Kleintje: ‘Watte?’ ‘Hallo wie ben jij nou?’
Maneschijn: ‘Ben jij LIEF?’
Henk: ‘Je ziet er LIEF uit. En STERK.
Kun jij een HELE bladzijde omslaan?’
Kleintje: ‘Er is namelijk WOL op de volgende bladzijde. KIJK MAAR!’

Bij het spelen met de wol wil Kleintje dat je een bolletje wol naar hem gooit. Maar pas op! Je moet wel voorzichtig gooien, want het is een heel groot bolletje wol voor zo’n klein katje. Na het spelen met de wol zijn Kleintje, Maneschijn en Henk nog lang niet moe. Ze willen nog veel meer spelletjes met je doen. Wat dacht je van een kussengevecht? En er zitten zelfs vissen in het boek.

‘Er zitten katten in dit boek!’ is een heel leuk, interactief boek zonder een echt verhaal. De vrolijke katten praten tegen je en je kunt samen met ze spelen. Je moet bijvoorbeeld de bladzijden voor ze omslaan, of ze droog blazen als ze nat zijn geworden. Doordat de katten direct met je praten en je vragen om ze te helpen, lijken ze echt te leven en krijg je een goede band met ze.

Viviane Schwarz maakte voor dit boek vrolijke en levendige tekeningen, die mooi laten zien hoe speels de katten zijn. Het leuke is dat ze binnen de bladzijden beweegbare flappen in verschillende vormen heeft gemaakt, zodat je met de dieren kunt spelen. Zo krijg je ook echt het gevoel dat je het bolletje wol naar Kleintje gooit en dat hij het probeert te vangen. De dieren zien er zelf ook heel leuk uit. Henk is een dikke gele kater, Maneschijn een grote blauwe kat, en Kleintje is een klein rood poesje. Jammer dat je ze niet even echt kunt aaien!

Na het spelen kun je je nieuwe vriendjes nog lekker instoppen en dan zelf ook fijn gaan slapen en dromen over je volgende avonturen met Kleintje, Maneschijn en Henk. Wat zul jij leuke dromen hebben!

Carolien.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.