Ellie en Nellie op het onbewoonde eilandRindert Kromhout

Terug naar lijst
 

Ellie en Nellie op het onbewoonde eiland

Titel: Ellie en Nellie op het onbewoonde eiland
Auteur: Rindert Kromhout
Uitgeverij: Leopold, 2009
ISBN: 978 90 258 5322 8
Illustraties: Annemarie van Haeringen

Terug naar lijst

Een schat om te delen

Jij weet vast en zeker wel wie de tweeling Ellie en Nellie zijn. Hopelijk heb je ze nooit in het echt ontmoet, maar ken je ze alleen uit de boeken van Rindert Kromhout. De meiden zijn namelijk heel lief als er volwassenen in de buurt zijn. Maar zodra ze alleen kinderen om zich heen hebben, kunnen ze niet anders dan pesten en treiteren. Als je de boeken over Ellie en Nellie nog niet kent, is het leuker eerst een van de eerdere delen te lezen dan om met dit boek te beginnen. Maar het hoeft niet per se, want je begrijpt ook in dit boek al snel genoeg wat voor pestkoppen het zijn!

Annemarie van Haeringen heeft weer mooie lieve én gemene tekeningen van de tweeling gemaakt, waardoor je je steeds beter kunt voorstellen hoe verschrikkelijk de meiden zijn. Dat maakt Ellie en Nellie nóg echter! In het vorige deel, dat alweer een aantal jaar geleden verscheen, gaf het dorp een feest omdat de meisjes met hun ouders naar Spanje zouden verhuizen. Nu zijn ze op weg daarheen en op de boot vinden ze een schatkaart. Het onbewoonde eiland waar de schat verborgen ligt, is toevallig vlak bij de plek waar ze op dat moment varen. De kapitein brengt ze ernaartoe. Helaas voor Ellie en Nellie zijn er op het eiland geen kinderen om te pesten. Er zijn wel veel dieren en die krijgen dan ook een moeilijke tijd met de verschrikkelijke tweeling in de buurt.

‘Ellie en Nellie, wat hebben jullie gedaan?’ zegt hij [hun vader], terwijl hij langzaam achteruit loopt. ‘Waarom zijn die dieren zo kwaad?’
‘Niks, pappa,’ zegt Ellie, die zich achter moeder probeert te verstoppen.
‘Echt niet pappa,’ piept Nellie. ‘We hebben alleen maar…’
‘Alleen maar wat?’ Vaders stem klinkt net als vroeger thuis, als Ellie en Nellie een kind hadden gepest.
Tja, waarover moeten ze vader nu vertellen? Over die omgegooide schildpad? De steen in het konijnenhol? De gevangen big en vogel?'

‘Ellie en Nellie op het onbewoonde eiland’ heeft AVI-niveau E5. De vorige delen in de serie waren vanaf M4, dus dit boek is een stuk moeilijker om te lezen. Maar het verhaal is weer zo spannend en grappig dat het je vast gaat lukken. Gewoon proberen! Kende je alle andere delen uit de serie al, dan zul je blij zijn dat er nu eindelijk weer een boek over de tweeling is. En er komt vast en zeker nog een deel. Want als je dit boek uit hebt, heb je het gevoel dat het verhaal nog niet af is. Daar moet Rindert Kromhout zéker wat aan doen en dus kun je je vast verheugen op een volgend boek!

Maartje.

 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.