Elke seconde teltRichard Hassink

Terug naar lijst
 

Elke seconde telt

Titel: Elke seconde telt
Auteur: Richard Hassink
Uitgeverij: Van Goor, 2013
ISBN: 978 90 00 32335 7
Illustraties:

Terug naar lijst

Tijdreizen was nog nooit zo makkelijk

Gisteren was de opa van Noa gewoon naar zijn werk gegaan, maar nu is hij al een hele dag spoorloos. Elk half uur belt Noa hem, ze is echt super ongerust. In het geheime kluisje van haar opa vindt Noa een video boodschap van haar grootvader en dat maakt haar nog meer bezorgd.

Noa leeft in het jaar 2048 en ze is de kleindochter van een belangrijke onderzoeker. Zijn werk is geheim en erg uitzonderlijk. Hij heeft namelijk een tijdcapsule gemaakt. Een geniaal ding dat tijdreizen heel eenvoudig maakt.

In de videoboodschap van haar opa vertelt hij dat als Noa deze film bekijkt, hij waarschijnlijk is ontvoerd door Arvid Holt. Holt is de leider van de nieuwe Volkspartij in 2048, een extreem rechtse partij. Holt wil de capsule van opa gebruiken om terug in de tijd te reizen en Noa moet dit zien te voorkomen.

Noa ik heb alle vertrouwen in je. Je bent een slimme meid en een doorzetter. Wat er ook gebeurt, weet dat ik van je hou. Succes!

Nu dat heeft Noa wel nodig, want vanaf dit moment stort Noa zich in een avontuur dat ongelooflijk is.  Om haar opa te redden springt ze net op tijd in één van de tijdcapsules om Arvid Holt die in een andere capsule zit, achterna te tijdreizen. Noa komt eerst terecht in de gang van het rijtjeshuis van Daan. Nederland 2013. Daan besluit al snel bij Noa in te stappen. Hij is erg ongelukkig bij zijn pleegouders, die voortdurend ruzie maken. Een reisje in de tijd lijkt wel een leuke afleiding.

Noa en Daan reizen samen verder terug in de tijd naar 1944, op zoek naar Arvid Holt, die een ontmoeting wil met niemand minder dan Adolf Hitler. Holts plan is om Hitler te informeren over D-Day, zodat hij de geallieerden kan verslaan en de oorlog kan winnen. Daan en Noa hebben de enorme taak om Holt tegen te houden. Pfff, het zal je opa maar zijn, die jou zo’n enorme opdracht geeft.

Richard Hassink heeft een heel spannend boek geschreven met veel feiten en informatie over de Tweede Wereldoorlog, zonder dat het een vervelend geschiedenislesje wordt. Daan en Noa tuimelen in ‘Elke seconde telt’ van de ene hachelijke situatie in de volgende heftige scene. Ongeloofwaardig is het wel een beetje en omdat er zoveel gebeurt leer je Noa en Daan niet echt kennen. Ook de verliefdheid tussen Daan en Noa had Hassink best achterwege kunnen laten, want er gebeurt al meer dan genoeg. Maar tóch moet je het boek lezen, het is een echt pageturner, je wilt wel een tijdcapsule om snel naar de laatste bladzijde te reizen. Want dat is het enige wat je wilt weten: loopt het goed af?

Marjolein.

Het bekendste boek over reizen in de tijd lezen? Lees dan ‘Kruistocht in Spijkerbroek’.

 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.