Eline is een prinsesEllen Tijsinger

Terug naar lijst
 

Eline is een prinses

Titel: Eline is een prinses
Auteur: Ellen Tijsinger
Uitgeverij: Van Goor, 2003
ISBN: 9789000035113
Illustraties: Noƫlle Smit

Terug naar lijst

Prinsesjes zijn heel belangrijk

Het is heerlijk om op een regenachtige woensdagmiddag lekker met een boek op de bank te zitten of in bed voorgelezen te worden. Maar wat is soms nog leuker: verkleden! Even goed zoeken in de kledingkast van pap of mam. Wie weet vind je daar rare, oude en grappige kleren die zij al bijna vergeten zijn…

In het boekje 'Eline is een prinses' verkleedt Eline zich als echte prinses. Haar vriendje Joost is de Koning. Eline vindt onderin de kast van mama een doorschijnend nachthemdje met kantjes en strikjes. Mam is verbaasd als ze de prinsessenjurk van Eline ziet. 'Hoe kom je aan dat nachthemd?' Gelukkig mag ze er wel mee spelen. Haar moeder geeft Eline ook een echt kroontje met een sluier, dat ze zelf heeft gedragen toen ze met papa trouwde. Daar moet Eline wel heel voorzichtig mee zijn. 'Natuurlijk', zegt Eline. 'Ik ga er niet mee lopen rennen. Ik neem kleine stapjes, want dat hoort als je een prinses bent'.

Joost heeft een gele kroon van karton met kraaltjes. Hij wil steeds de baas spelen, want hij is tenslotte de koning. Eline vindt het niet leuk: 'Ik ben prinses en als je me uitlacht, stop ik je in de gevangenis'. Want prinsesjes zijn ook heel belangrijk, weet Eline.

De zwart-wit tekeningen bij het verhaal, zijn gemaakt door Noëlle Smit. Ze maken de lezer aan het lachen en de personages gaan echt leven. Ellen Tijsinger schreef al eerder over Eline, in 'Eline en de kleine meeuw' en 'Eline en de ziekenhuismuis'. Daarin beleeft Eline allerlei andere avonturen. Het zijn mooie en toegankelijke boekjes, die voorgelezen kunnen worden vanaf 5 jaar of die je zelf kunt lezen vanaf 8 jaar.

In het boekje 'Eline is een prinses', is de prinsessendroom van Eline de rode draad. Ze wil trouwen met koning Joost, loopt als een echte prinses en nodigt al haar vriendjes uit, om taart te komen eten. Maar die taart was eigenlijk bedoeld voor de verjaardag van pap…

Tijsinger schrijft meestal over kinderen met grote problemen, zoals moeilijkheden op school of echtscheidingen. Het is knap dat zij ook de kleine problemen en grote dromen van kleuter Eline zo perfect kan raken. Door haar leuke schrijfstijl laat ze de lezers meekijken in het onbezorgde leventje van een kleine meisje Eline en haar vriendjes en familie.

Liselotte.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.