Een leeuw in mijn cornflakesMichelle Robinson

Terug naar lijst
 

Een leeuw in mijn cornflakes

Titel: Een leeuw in mijn cornflakes
Auteur: Michelle Robinson
Uitgeverij: De Fontein, 2014
ISBN: 978 90 261 3712 9
Illustraties: Jim Field

Terug naar lijst

Alles voor een leeuw

Wie droomt er niet van, een lieve, schattige leeuw. Zo een die je uit kunt laten, die jou kan afzetten bij school en waarbij je op zijn rug kan zitten. Je bent niet de enige die droomt van een fantastisch huisdier.

Een leeuw als huisdier is de ook de grote droom van de twee broers uit ‘Een leeuw in mijn cornflakes’. Hun droom komt (bijna) uit als hun favoriete merk cornflakes leeuwen weggeeft. Ze weten niet hoe snel ze naar de winkel moeten rennen om daar al hun spaargeld uit te geven en zoveel mogelijk zegels bij elkaar te sparen. Dat is de start voor een opeenvolging van hilarische situaties. Want nadat de jongens een eeuwigheid gewacht hebben, krijgen ze tot hun verbazing geen leeuw, maar een beer.

Het was niet onze schuld! Maar mama werd woest. We moesten buurman Bos onze excuses aanbieden én puinruimen. Zo stom! We hadden een lompe beer, een mopperende moeder en helemaal géén gratis leeuw.

De situatie wordt erger en erger als er telkens meer dieren arriveren maar de leeuw op zich laat wachten. Zo bezit het gezin op een gegeven moment een gigantisch grote gorilla, een krokodil met badmuts en een sterke beer. Michelle Robinson heeft een vrolijk, fijn verhaal geschreven. Door alles lekker aan te dikken drijft ze de spot met spaaracties van tegenwoordig. Zeker tegen het eind komt het verhaal mooi samen en is het een boek waar zowel kinderen als volwassenen om kunnen lachen.

Het verhaal sluit naadloos aan bij de belevingswereld van jonge kinderen, die dromen over een -al dan niet bestaand- huisdier. Fantasie wordt verbonden met herkenningspunten uit het dagelijks leven, wat het boek erg geschikt maakt voor kleuters. De tekst is niet moeilijk en niet uitgebreid, waardoor iedereen tijdens het voorlezen op het gemak naar de prenten kan kijken. En die zijn de moeite van het bewonderen waard.

De prachtige illustraties van Jim Field weten het verhaal kracht bij te zetten. Er zijn ongeveer twee regels tekst per pagina, aangevuld met paginagrote tekeningen waarin Jim Field voor originele perspectieven kiest. Bijvoorbeeld de tekening waarop de jongens in de voorraadkast staan, die volledig gevuld is met pakken cornflakes. In de tekst is te lezen dat de jongens pas weer ander eten krijgen, nadat de cornflakes op is. De illustratie toont hoeveel pakken dit zijn, met in het midden twee beteuterde kleuters. Het vogelperspectief dat de illustrator heeft gekozen, zet de tekening kracht bij.

Het zijn kleurrijke, vrolijke illustraties waarop veel te zien is. Samen kunnen er telkens nieuwe dingen op de afbeeldingen worden ontdekt. Neem de tijd om dit prentenboek te bekijken en geniet van een verhaal vol humor.

Julie.

Vind je het fijn een grappig prentenboek te lezen? Bekijk dan zeker ‘De krokodil die niet van water hield’ door Gemma Merino eens.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.