In een land hier ver vandaanArend van Dam

Terug naar lijst
 

In een land hier ver vandaan

Titel: In een land hier ver vandaan
Auteur: Arend van Dam
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf, 2008
ISBN: 978 90 475 0592 1
Illustraties: Alex de Wolf

Terug naar lijst

Samen op reis

Wist je dat Timboektoe echt bestaat? En dat kinderen in Turkije ieder jaar op 23 april de baas mogen spelen? In 'In een land hier ver vandaan. De hele wereld in vijftig voorleesverhalen' van schrijver Arend van Dam en tekenaar Alex de Wolf kun je er alles over lezen. De vijftig verhalen in het boek zijn verdeeld over de zes werelddelen: Afrika, Europa, Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Oceanië. De vertelsels spelen zich af op plaatsen waarvan de makers vonden: 'Als je de kans krijgt, moet je daar echt eens gaan kijken.' Met die zin eindigt dan ook ieder verhaal in het boek.

Arend van Dam neemt je niet alleen mee naar plaatsen zoals Parijs, Barcelona, Rome en de Paaseilanden, maar hij voert je ook door de geschiedenis. en zijn onderwerpen zijn heel verschillend. Sommige verhalen gaan over beroemde mensen uit de geschiedenis, zoals tsaar Peter de Grote. Andere gaan over dieren als de dodo, maar ook wordt de geschiedenis van de Olympische Spelen verteld. Soms speelt een verhaal zich af in de oudheid, dan weer in het nu. Om goed duidelijk te maken waar de verhalen zich afspelen, zit er in het boek een prachtige losse poster met een wereldkaart. Op de kaart vind je alle plaatsen uit het boek terug. De tekeningen van Alex de Wolf maken dat heel makkelijk!

Het is Arend van Dam en Alex de Wolf weer gelukt een boek te maken met originele verhalen en prachtige tekeningen, die de verhalen op een bijzondere manier tot leven laten komen. Het idee voor dit boek kwam al tijdens het schrijven van 'Lang geleden. De geschiedenis van Nederland in vijftig voorleesverhalen'. Maar het is een heel ander boek geworden dan Lang geleden’, waarin de werkelijke geschiedenis van Nederland wordt verteld in chronologische volgorde. Voor de verhalen van In een land hier ver vandaan’ hebben de schrijver en tekenaar enkel en alleen gekozen, omdat ze die zelf leuk vonden om te vertellen. Daardoor is het boek geen geschiedenisboek geworden. Want er staan ook verhalen in waar niet zeker van is of ze wel echt gebeurd zijn, zoals bijvoorbeeld het verhaal over koning Arthur, van wie we helemaal niet weten of hij wel echt bestaan heeft. Het zijn juist die vele onderwerpen, die van ‘In een land hier ver vandaan’ een boek maken voor iedereen. Je zult er beslist een verhaal in vinden dat je leuk vindt om te lezen. En dat je er ook nog wat van kan leren, is mooi meegenomen!

Yvonne.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.