Een klein geheimKate Saunders

Terug naar lijst
 

Een klein geheim

Titel: Een klein geheim
Auteur: Kate Saunders
Uitgeverij: Gottmer, 2007
ISBN: 978 90 257 4216 4
Illustraties:

Terug naar lijst

Een vreemde wereld

Heb je wel eens geroosterde slakken met vergeet-mij-nietpitjes gegeten? En heb je wel eens ha-ha-thee gedronken, of boterbloemsap? Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar in de wereld van Staffa en haar moeder eten en drinken ze dit iedere dag. Het is een vreemde wereld waar je eigenlijk niet kunt komen, maar Anne heeft het geluk - of het ongeluk - om er een kijkje te mogen nemen.

Anne woont in een klein stadje en zit in de laatste klas van de basisschool. Op een dag komt er een nieuw meisje bij haar in de klas, Staffa. Staffa is geen gewoon meisje. Ze ziet er een beetje vreemd uit:
‘Anne had nog nooit zo'n gek meisje als Staffa gezien.(...) Haar lange glanzende zwarte haar hing in twee vlechten op haar rug. Haar huid was spierwit, en je kon de blauwe aders zien op haar dunne armpjes. Ze droeg een nette jurk van donkerrood fluweel, witte sokken en glimmende zwarte schoenen. Anne vond dat ze eruitzag als die ouderwetse kinderen in boeken over de Tweede Wereldoorlog.'
Maar Staffa ziet er niet alleen apart uit, ze praat ook anders dan andere kinderen:
‘Staffa vulde snel en netjes haar sommen in. Toen ze die aan het eind van de les inleverde, zei ze: ‘Mijn excuses voor de ontbrekende antwoorden, juffrouw Burs. Staartdelingen zijn altijd al mijn achilleshiel geweest.''

Samen met haar moeder is Staffa voor een paar weken naar het kleine stadje gekomen, maar eigenlijk komen ze uit een heel andere wereld. Staffa's moeder - die Lady Victoria genoemd wil worden - vertelt veel verhalen over die wereld, terwijl ze allerlei lekkere taartjes eet. Zo vertelt Lady Victoria bijvoorbeeld over de schaatspartijen in de winter, de bals in de zomer en over de renspinnen.

Anne wordt steeds nieuwsgieriger naar de vreemde wereld van Staffa. Ze vindt het dan ook geweldig als Lady Victoria vraagt of Anne mee wil op vakantie naar die andere wereld. Maar hoe leuk en spannend het ook lijkt, al snel komt Anne erachter dat Staffa's wereld helemaal niet zo gezellig is. Staffa en haar moeder houden een groot geheim verborgen, een geheim dat Anne zelfs in levensgevaar brengt...

Kate Saunders schreef ‘Een klein geheim', een spannend verhaal over de vriendschap tussen Anne en Staffa en de sprookjesachtige wereld waarin ze terechtkomen. Ze beleven allerlei spannende avonturen, die niet altijd goed aflopen. Met veel fantasie en humor vertelt Kate Saunders over de geheime kist, over de bij Diktoria waar Anne op leert vliegen en over slakkenbiefstukjes.
Al nieuwsgierig geworden? Snel naar de boekhandel of de bibliotheek. Zeker weten dat je dit avontuur in een adem uitleest!

Mieke.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.