Eddie, Belle en FloInga Mol

Terug naar lijst
 

Eddie, Belle en Flo

Titel: Eddie, Belle en Flo
Auteur: Inga Mol
Uitgeverij: Clavis, 2016
ISBN: 978 90 448 2886 3
Illustraties: Beatrijs van Deursen

Terug naar lijst

Tien miljoen euro in een rieten koffer

Droom jij wel eens over wat je gaat doen als je tien miljoen euro zou winnen? Eddie weet het wel. Hij wil later een groot en beroemd geleerde worden, een tweede meneer Einstein, of als dat niet kan op zijn minst een professor. Een bedrag van tien miljoen euro kun je goed gebruiken als je aan de universiteit studeert. Je begrijpt dat Eddie dolgraag naar school gaat, om zo veel mogelijk te leren. Hij schrikt zich dan ook wild als op een dag zijn oom Ewald in de klas verschijnt.

‘Ik kom je halen! Ik neem je mee! We hebben de loterij gewonnen. Ik hoef nooit meer te werken en jij hoeft nooit meer naar school. Je hoeft nooit meer al die saaie dingen te doen. Je weet toch alles al. Hoe vind je dat, jongen?’

Eddie vindt het maar niks, maar hij moet toch met zijn oom mee. Eerst halen ze bij de bank de prijs op: veertigduizend briefjes van €250,- (in het echt bestaan die overigens niet!) in een grote koffer. Daarna koopt oom Ewald een nieuwe auto en gaan ze op pad. Op het nippertje stapt Eddies vriendinnetje Flo ook in, samen met haar hondje Belle. Belle is maar klein, maar ze is een eersteklas waakhond. En dat komt goed van pas, want al snel ontdekken Eddie en Flo dat ze gevolgd worden door een kale man in een zwarte auto.

In de verte zag Eddie een kale man in de lift stappen. Vlak voordat de deuren zich sloten, draaide hij zich om. Eddies adem stokte in zijn keel. Het was de man uit het Bilton Hotel.
‘Hij weer,’ fluisterde Flo naast hem.
Eddie knikte. ‘Hij volgt ons.’
‘En hij wil de koffer hebben,’ zei Flo.


Zo’n luxe vakantie als Eddie en Flo beleven, daar kun je alleen maar van dromen. Maar echt genieten kunnen de kinderen niet, want daarvoor is het veel te spannend. Oom Ewald heeft niks in de gaten, maar de kale man duikt echt overal op. Hoe moet je de koffer uit zijn handen houden?

Inga Mol heeft met ‘Eddie, Belle en Flo’ een gek verhaal geschreven. Het is een beetje raar dat Eddie zo makkelijk van school gehaald wordt en met zijn oom mee op reis mag. Ook Flo kan zomaar mee, want ze heeft tegen de tantes bij wie ze woont gezegd dat ze besmettelijke mazelen heeft en in haar bed moet blijven. En waarom moet al dat geld zo nodig in een koffer mee? Hartstikke onhandig!
Wanneer je niet let op dit soort vragen, lees je een grappig boek over een reis die iedereen wel wil maken. Wat een droomvakantie beleven Eddie en Flo! O, had je ook maar tien miljoen euro. Wat zou jij ermee gaan doen?

Lidewij.

Zoek je nog een boek waarin gekke dingen gebeuren? Lees dan de recensie van ‘Bert en Bart en de Zoen van de Zombie’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.