Duister spelJessica Warman

Terug naar lijst
 

Duister spel

Titel: Duister spel
Auteur: Jessica Warman
Uitgeverij: Van Goor, 2014
ISBN: 978 92 00 32763 8
Illustraties:

Terug naar lijst

Een goede psychologische thriller

Een boek is mooi als het goed is geschreven. Als woorden en zinnen goed zijn gevonden of prachtig geformuleerd zijn. Zodat je even stil kan staan bij een fijne zin of een speciaal woord je aan het denken zet. Maar bij dit boek is het anders. Je pakt het op, begint te lezen en stopt niet meer totdat je het uit heb. Je ogen vliegen over de bladzijden en lezen snel snel snel alle zinnen omdat je wilt weten hoe het eindigt. Bereid je voor op een aantal uur spanning. ‘Duister spel’ is namelijk geen mooi boek, maar wel een heel goed boek.

‘Duister spel’ vertelt het verhaal van de tweelingzussen Rachel en Alice die op een brute manier van elkaar gescheiden worden. Hoewel de tweeling qua uiterlijk niet van elkaar te onderscheiden is, zijn ze wel verschillend in hun persoonlijkheid. Rachel houdt zich netjes aan de regels, heeft veel vrienden en doet haar best op school. Alice trekt zich van regels niet veel aan en kan haar oom en tante daardoor woedend maken. Wanneer Alice vermist is, voelt Rachel meteen aan dat het niet klopt en start ze zelf een zoektocht. Jessica Warman laat je meeleven met Rachel, je gaat in haar plaats nadenken over wat er gebeurd zou kunnen zijn. Maar als zij zichzelf niet meer kan vertrouwen, hoe weet je als lezer dan nog wat waar is?

‘Weer adem ik in. Ik weet niet goed waar ik moet beginnen. Hoe ik het ook aanpak, ik twijfel er niet aan of Ryan verslijt me voor gek. Maar ik moet het proberen. De volgende twintig minuten ben ik bijna non-stop aan het woord. Ik leg uit dat een tweeling soms een onzichtbare band heeft, dat die band zo krachtig kan zijn dat ze dingen van elkaar kunnen voelen, ook als ze niet samen zijn.’

Door deze gevoelens weet Rachel of de vermiste Alice pijn wordt gedaan. Ze zet alles op alles om haar te vinden, ook al werkt haar omgeving niet met haar mee. De zoektocht leidt niet alleen tot sporen van haar zusje, maar verduidelijkt ook het heden en verleden. Jessica Warman neemt je mee in het leven van deze tweelingzussen en laat zien wat voor effect traumatische gebeurtenissen uit het verleden op je kunnen hebben.

Het boek zit knap in elkaar en de spanning wordt voortdurend vastgehouden. Steeds krijg je een klein beetje meer informatie van Jessica Warman, maar het duurt tot de laatste bladzijde voordat alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Al met al: een echte thriller!

Als je dit boek leuk vindt, lees dan ook het spannende boek ‘Test.’ of een andere thriller van Mirjam Mous!

Julie.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.