Dubbel verliefdAnke Kranendonk

Terug naar lijst
 

Dubbel verliefd

Titel: Dubbel verliefd
Auteur: Anke Kranendonk
Uitgeverij: Zwijsen, 2007
ISBN: 978 90 276 7458 6
Illustraties: Joyce van Oorschot

Terug naar lijst

Elk verhaal heeft twee kanten

Ben je wel eens verliefd op iemand geweest? En had je er dan niet alles voor over gehad om te weten wat hij of zij op dat moment dacht? Of die ander je net zo leuk vond als jij hem of haar? Amelie en Joram geven je die kans in ‘Dubbel verliefd'!

Amelie en Joram gaan allebei op vakantie naar Friesland. De twee ontmoeten elkaar voor het eerst bij het meer waar Joram zit te vissen en bij allebei slaat in één keer de bom in. Alleen weten ze dat natuurlijk niet van elkaar!

Ik stelde hem aan de lopende band vragen over vissen, hoe zo'n vis heette, of hij vaker viste en nog veel meer. Hij antwoordde kort, terwijl hij met rustige, gerichte handelingen het visje van de haak bevrijdde en teruggooide in het water.
‘Lekker, staks zwemmen wij hier en dan zwem ik door het bloed van dat visje,' zei ik.
Toen keek hij me eindelijk lachend aan. ‘Joh, dat valt best mee, hoor.'
(de ontmoeting vanuit het oogpunt van Amelie)

Met het meisje naast mij op de steiger was het water lichter, kreeg ik de spartelende vis gemakkelijker van de haak en leek het weiland groener dan ooit. En tegelijkertijd werd ik onhandiger, voelde ik dat ze naar me keek, dat ze mijn vingers volgde, die behoedzaam het haakje uit de vis verwijderden. (...)
‘Lekker is dat,' zei ze. ‘Straks zwem ik door het bloed van dat beest.'
De manier waarop ze dat zei was grappig en goudeerlijk. Ik weet niet wat me overkwam, maar ik vond haar meteen grappig en leuk.
(De ontmoeting vanuit het oogpunt van Joram)

In de dagen erna groeien de twee naar elkaar toe en worden ze echt verliefd. Het is leuk om te lezen hoe het gedrag van Joram overkomt op Amelie (en andersom), terwijl je in het volgende hoofdstuk ontdekt dat Joram eigenlijk iets heel anders voelde en dacht. Gevoelens en hoe je op anderen overkomt, spelen een grote rol in dit boek. ‘Dubbel Verliefd' is dan ook een echt meidenboek, compleet met romantische zwijmelpassages.

Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, want dat zou het maar een saai boek maken. Als Yorams neef Maxi langskomt, die Amelie ook wel een leuk meisje vindt, gaat het bijna fout. Maar uiteraard komt alles op z'n pootjes terecht, dat weet je al als je aan dit boek van Anke Kranendonk begint. Een fijn zwijmelboek voor als je zelf vlinders in je buik voelt, of die graag zou willen voelen!

Bianca.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.