Droziers erfenisMilan Hofmans

Terug naar lijst
 

Droziers erfenis

Titel: Droziers erfenis
Auteur: Milan Hofmans
Uitgeverij: Clavis, 2010
ISBN: 978 90 448 1407 1
Illustraties:

Terug naar lijst

Nieuwe avonturen van Madhu Mahavir

Houd je van spannende verhalen? Over jonge detectives die alle geheimen willen ontrafelen, ook als ze zelf in gevaar komen? En van avonturen die ook mysterieus en griezelig zijn? Lees dan snel verder. Milan Hofmans schreef ‘Droziers erfenis’: het spannende vervolg op ‘Project M’.

De 11-jarige Madhu Mahavir is geen gewone jongen. Hij heeft een gave waardoor hij antwoorden en oplossingen weet te vinden, die anderen niet zien. Samen met zijn oom, die arts is, lossen ze (medische) mysteries op.

In het tweede boek, ‘Droziers erfenis’, is Madhu inmiddels twaalf jaar. In dit avontuur reist Madhu zelf af naar een oude vriend van zijn oom Ranga, Firi Andama, die op een onbegrijpelijke manier beroofd is. Madhu ontdekt dat de overval samenhangt met andere vreemde ontwikkelingen in het stadje Mone-Daun. Tijdens zijn zoektocht wordt Madhu ‘geholpen’ door figuren uit de onderwereld. Hij komt erachter dat een voorval uit een ver verleden iets met de situatie te maken heeft. Een middeleeuws wandkleed met voorstellingen vormt de rode draad van zijn onderzoek én van de gebeurtenissen die plaatsvinden. En wat heeft de geheimzinnige Orde ermee te maken?

Deuren vlogen open, twee zwarte gestalten stormden naar buiten, een hand ging voor een mond, deuren sloegen weer dicht. En voor Madhu goed en wel besefte wat er was gebeurd, zat hij al met een blinddoek over zijn ogen op de achterbank.

Droziers erfenis’ speelt zich anderhalf jaar na ‘Project M’ af. Madhu is niet alleen ouder geworden, ook het verhaal is spannender en ingewikkelder. In het vorige deel werd Madhu nog geholpen door zijn oom, in dit deel doet Madhu veel zelf of met hulp van bijzondere figuren. Milan Hofmans heeft ook heel veel grappige dingen in het verhaal gestopt. Zo is meneer Andama bang voor laagte (een soort omgekeerde hoogtevrees) en dit komt steeds terug in het verhaal. En een goede vriendin van hem is bang voor het donker en reist daarom de hele tijd in een vliegtuig met de zon mee!

Er zijn de afgelopen jaren meerdere series verschenen waarin een jonge detective de hoofdrol speelt. Denk bijvoorbeeld aan Alex Rider of de jonge James Bond. Je kunt je afvragen of er met al die series nog wel ruimte is voor een nieuwe held. Milan Hofmans bewijst met zijn boeken over Madhu Mahavir van wel. De avonturen van Madhu Mahavir zitten vol mysterie en een beetje magie, en de spanning wordt zo opgebouwd dat je niet anders kunt dan het vehaal in één ruk uitlezen.

In de twee boeken wordt niet helemaal duidelijk wie Madhu Mahavir precies is. Maar voor wie daar meer over wil weten is er ook een website.

Mirjam.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.