Dreadlocks & LippenstiftMaren Stoffels

Terug naar lijst
 

Dreadlocks & Lippenstift

Titel: Dreadlocks & Lippenstift
Auteur: Maren Stoffels
Uitgeverij: Leopold, 2005
ISBN: 978 90 2584 894 1
Illustraties:

Terug naar lijst

Hiep hiep hoera voor Maren en Sofie!
 

Op haar negentiende heeft Maren Stoffels al twee belangrijke prijzen op zak voor ‘Dreadlocks & Lippenstift’
En zijn die prijzen terecht? Zeker weten! Maar als je denkt dat het bij dit ene boek van deze veelbelovende schrijfster is gebleven, dan heb je het mis. Het verhaal over Sofie gaat verder in ‘Piercings & Parels’ en wordt afgesloten in het laatste deel ‘Cocktails & Ketchup’. Samen vormen de boeken een aangrijpend en toch heel stoer verhaal over de vriendschap tussen twee meisjes die op het eerste oog heel veel van elkaar verschillen.

Lippenstift, parels, cocktails. Dat is Floor, volgens Sofie. Floor lijkt het type fotomodel zonder hersenen, niet iemand om meer dan een minuut aandacht aan te besteden. Sofie is meer van de dreadlocks, piercings en de ketchup. Daarom is ze ook zo verbaasd dat Floor tóch aardig blijkt te zijn.

In het eerste deel ‘Dreadlocks & Lippenstift’ leren de meiden elkaar op vakantie kennen. Na de vakantie mailen ze over hun problemen en geven elkaar goede raad. Floor helpt Sofie van haar vooroordelen af te komen en Sofie probeert haar vriendin met haar eetprobleem te helpen. Tot haar verdriet merkt ze dat dat niet gemakkelijk is. In ‘Piercings en Parels’ heeft Sofie problemen in de liefde. Is Menno, de broer van Floor, leuker dan haar eigen vriendje? Waarom wil Roosmarijn niet vertellen op wie ze verliefd is? Aan het eind van het boek lees je gelukkig dat de meeste problemen opgelost worden. In het laatste boek ‘Cocktails & Ketchup’ zet een nieuwe klasgenoot van Sofie haar wereld op zijn kop. Lewi is stoer, rookt, is brutaal en zelfverzekerd. Sofie denkt dat ze controle over zichzelf heeft en zich niet laat meeslepen door Lewi, maar ondertussen is ze oneerlijk en gemeen tegen haar vriendinnen. En dan wil ook Floor haar niet meer zien!

Kwaad ruk ik de deur open.
‘Wat moet…’
Mijn stem stokt. Mijn blik gaat van de puntschoenen naar het rokje, naar het leren jasje, naar de ketting met de zilveren hanger, naar de spitse kin, naar de sproeten, de ernstige ogen en het blonde haar. Floor.
‘Mag ik binnenkomen?’
(uit ‘Cocktails & Ketchup’)

Omdat Maren Stoffels zelf nog maar net haar VWO-examen gehaald heeft, weet ze heel goed wat er speelt op de middelbare school. Daardoor zijn de boeken heel realistisch. Maren beschrijft de problemen die je als jongere kunt hebben erg goed, omdat ze zelf ook jong is. Haar boeken zijn hierdoor erg herkenbaar. Tel daarbij op dat Maren Stoffels vlot en gemakkelijk schrijft en je hebt een terechte prijswinnares! Haar boeken zijn een aanrader voor elke middelbare scholier!

Anne.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.