Drakentanden doen geen pijnInge Misschaert

Terug naar lijst
 

Drakentanden doen geen pijn

Titel: Drakentanden doen geen pijn
Auteur: Inge Misschaert
Uitgeverij: De Eenhoorn, 2014
ISBN: 978 90 583 8942 8
Illustraties: Richard Verschraagen

Terug naar lijst

Draken bestaan! Toch?

Felix Bloem is de jongste thuis. Hij heeft vijf zussen: Alma, Berta, Ciska, Dora en Elsa. Zij worden, door hun achternaam, de bloemetjes genoemd. Samen met hun vader en moeder wonen ze in het huis naast hun oma. En oma, die zit vaker bij hun dan in haar eigen huis. Het is dan ook erg gezellig in huis:

Mama zei niets. Misschien had ze stiekem haar oordopjes weer ingedaan. Ze zegt dat ze dat doet omdat de Bloemetjes altijd zo hard gillen. En omdat ik zoveel lawaai maak. Ik vecht vaak met draken. Volgens mij doet ze het ook omdat papa zo hard brult. Soms is er bij ons thuis zoveel kabaal, dat de buren met de bezemsteel op de muur slaan.

Het is nooit rustig in huis, en dan heb je ook nog Felix, die denkt dat hij een draak is. Niet alleen weet hij zeker dat hij geboren is als draak, hij ziet overal om zich heen andere draken. Felix geeft je aan het eind van ieder hoofdstuk uitleg over de verschillende draken die er in zijn omgeving leven. Hij vertelt je alles over Vuurstaarten, de Zweedse Bruine of de Roze Kopstaarten! Om zijn familie te beschermen gaat hij op jacht naar de verschillende draken, en hij kan daardoor wel eens in de problemen komen. De rest van de familie wéét namelijk niet dat de draken bestaan…

Wie draken wil vangen, moet slim zijn. Slim en sluw. Het helpt ook als je een draak bent. Want ik wil de draken alleen verjagen, geen pijn doen. Behalve de Roze Kopstaarten, maar die hebben erom gevraagd. Maar de andere draken kunnen er tenslotte niet veel aan doen dat ze een draak zijn.

Dit kleine boekje is prettig en niet moeilijk geschreven door Inge Misscheart, waardoor je het zelf goed kunt lezen. Omdat niet altijd duidelijk is wat echt of wat gefantaseerd is, is het boek ook erg leuk om voor te lezen. Als je de gedetailleerde beschrijvingen van Felix leest, kan het bijna niet anders dan dat de draken werkelijkheid zijn, maar de avonturen die zij beleven, daar valt over te twijfelen. Zijn die echt of verzonnen? En dan heb je ook nog dat bijzondere einde, waardoor je het al helemaal niet meer weet.

‘Drakentanden doen geen pijn’ is mooi geïllustreerd door Richard Verschraagen, die in komische tekeningen het verhaal nog grappiger maakt. Het gebruik van roze en de zwarte potloodtekeningen maken het boek tot een mooi geheel. Extra leuk: er is ruimte voor je eigen notities, waar je al je drakenavonturen zelf kunt opschrijven.

Lees dit boek, of neem het mee naar je ouders of grootouders en laat hen je dit lieve verhaal aan jou voorlezen en kom erachter of Felix’ draken echt bestaan!

Julie.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.